Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijzen dalen weer

03 augustus 2020
De prijzen voor mazout dalen weer en bevinden zich opnieuw op het niveau van begin juli. De belangrijkste oorzaak is de vrees voor een overaanbod aan aardolie.
De mazoutprijzen dalen weer

Als consument is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de schommelingen in de prijzen voor mazout. Dat kan u helpen om uw mazoutbestelling op het juiste moment te plaatsen en van een aantrekkelijk tarief te profiteren. Daarom biedt Mazoutonline u regelmatig een korte analyse van het verloop van de mazoutprijs in België.

Mazout opnieuw goedkoper

De laatste tien dagen hebben de mazoutprijzen hun weg naar beneden weer ingezet.

Afgelopen maandag bedroeg de prijs 0,4645 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter en 0,4944 euro per liter voor kleinere bestellingen. Vandaag liggen de prijzen op respectievelijk 0,4443 en 0,4741 euro per liter.

De mazoutprijzen zijn opnieuw gezakt tot het niveau van medio juni tot begin juli. In juli gingen de prijzen weer omhoog en op donderdag 23 juli bereikten ze een piek van 0,4742 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter.

Mazoutprijzen vandaag aantrekkelijker dan vorig jaar

Deze maandag 3 augustus betaalt u voor een mazoutbestelling van 2.000 liter niet meer dan 888,60 euro. Dat is:

 • 40,40 euro meer dan afgelopen week;
 • 59,80 meer dan 23 juli;
 • 32 euro meer dan een maand geleden.

In vergelijking met vorig jaar bespaart u nog steeds een mooi bedrag. Voor een mazoutlevering van 2.000 liter betaalt u vandaag 464,20 euro minder dan op dezelfde dag een jaar geleden.

Goed om te weten

Vanwege de verspreiding van het coronavirus zijn de prijzen van mazout dit jaar tussen januari en mei sterk gedaald. Eind april was de prijs gezakt tot 30 cent per liter. Begin mei werd een kentering ingezet, waarna de prijs in vier maanden tijd met ongeveer 50% steeg.

Mazoutprijzen beïnvloed door onstabiele aardoliemarkt

Hoe kunnen we verklaren dat de mazoutprijzen opnieuw dalen?

De stookolieprijs houdt doorgaans gelijke tred met de evolutie van de aardolieprijzen. Sinds een tweetal weken hebben de mazoutprijzen de weg naar beneden terug ingezet. De wereldwijde heropflakkering van het coronavirus en het toenemende aantal mensen in quarantaine hebben ervoor gezorgd dat er steeds meer twijfels over het wereldwijde economische herstel zijn. Investeerders vrezen een groot onevenwicht tussen het aanbod en de vraag naar aardolie. Dat weerspiegelt zich in de koers van het zwarte goud.

Lees ook:

Prijsvergelijkers: werking en voordelen

Onze tips voor een vlekkeloze stookoliebestelling

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.