Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs blijft op peil

25 januari 2021
De mazoutprijs is deze week min of meer standvastig gebleven. Voor elke bestelling van minstens 2000 liter blijft de prijs boven 50 eurocent per liter.
De mazoutprijs blijft op peil

Na enkele weken van opeenvolgende stijgingen heeft de mazoutprijs zich eind januari gestabiliseerd. Momenteel betaalt u 0,5136 euro per liter als u minstens 2000 liter bestelt en 0,5430 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid koopt.

De mazoutprijs is iets lager dan afgelopen maandag.

Vorige week lag de mazoutprijs slechts een klein beetje hoger, met een tarief van 0,5170 euro per liter voor een levering van minstens 2000 liter. Afgelopen maandag diende u voor uw mazoutbestelling van 2000 liter in totaal 1034 euro neer te tellen, ofwel 6,80 euro meer dan vandaag.

Tijdens de week zakte de prijs lichtjes tot 0,5109 euro per liter om vervolgens lichtjes te stijgen tot 0,5195 euro per liter.

Een hogere mazoutprijs dan vorige maand ...

In vergelijking met afgelopen maand zien we duidelijk een stijgende trend. De prijs lag toen nog onder de grens van 50 eurocent per liter. Op kerstdag was een mazoutlevering van 2000 liter in totaal 43,60 euro goedkoper dan vandaag.

… Maar wel voordeliger dan het afgelopen jaar

Als we de huidige mazoutprijs vergelijken met die van een jaar geleden, stellen we vast dat de prijs op dit moment een stuk aantrekkelijker is. Met een tarief van 0,6327 euro per liter moest u vorig jaar 238,20 euro meer betalen voor een mazoutaankoop van 2000 liter.

Goed om te weten

Het platform Mazoutonline geeft u een overzicht van het verloop van de mazoutprijs. U kunt op elk moment het dagtarief en het verloop van de afgelopen vijf jaar bekijken.

De mazoutprijs wordt beïnvloed door stabiele aardolieprijzen

De mazoutprijs kent de laatste dagen een relatief stabiel verloop omdat de aardolieprijzen bijzonder goed standgehouden hebben. Een vat Brent-olie uit de Noordzee, de maatstaf voor de mazoutprijs in België, schommelt al een tiental dagen rond de 55-56 dollar.

Terwijl de vaccinatiecampagnes tegen COVID-19 in veel landen begonnen zijn, is de prijs van het zwarte goud de afgelopen weken weer gestegen. Die heropleving wordt vooral gedreven door de hoop op een geleidelijke terugkeer naar economische groei en een 'normaal' leven.

Lees ook:

Mazout is een goedkope energiebron

Waarom nu stookolie bestellen?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.