Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De huisbrandolieprijs daalt drastisch

11 juni 2019
De voorbije weken kende de huisbrandolieprijs diverse aanzienlijke prijsdalingen na elkaar. Hij staat bijna weer op het niveau van begin dit jaar.
mazoutprijs daalt op Mazoutonline

Stookolie noteert momenteel 0,6237 euro per liter voor elke bestelling van minimaal 2000 liter en 0,6528 euro voor kleinere leveringen. Zo kost een levering mazout van 2000 liter u deze dinsdag minder dan 1250 euro.

De huisbrandolieprijs is aantrekkelijker dan vorig jaar

De huisbrandolieprijs blijft maar dalen sedert het einde van de meimaand. Bestelt u vandaag, dan bespaart u 73 euro in vergelijking met vorige week en 120 euro in vergelijking met 14 dagen geleden. De prijs voor huisbrandolie is ook interessanter dan een jaar geleden op dezelfde datum. Toen stond die op 0,7073 euro per liter, nog steeds voor een aankoop van minstens 2000 liter.

Om uw factuur nog meer te laten dalen, kunt u profiteren van de prijskortingen op het officiële tarief die de meerderheid van de leveranciers op Mazoutonline.be u bieden. Sommigen van hen kunnen u een cashback bieden tot wel 84 euro bij een bestelling van 2000 liter! Nu is dus hét moment om uw tank te vullen.

Op drie weken tijd daalde de huisbrandolieprijs met 12 %

De huisbrandolieprijs was nog nooit zo laag sedert 10 januari. Vanaf begin 2019 steeg hij geleidelijk van 0,5703 euro per liter op 1 januari naar 0,7366 euro op 20 mei, wat neerkomt op een verschil van meer dan 330 euro op een stookoliebestelling van 2000 liter. Toch kende de mazoutprijs de afgelopen drie weken meerdere prijsdalingen. In die tijdsspanne verloor hij voor zowat 12 % aan waarde.

Een mini-petroleumcrash

De prijsdaling van de stookolie heeft veel te maken met de instorting van de petroleumkoersen. Nadat hij eind april bijna 75 dollar had bereikt, verloor de Brent-baril op drie weken tijd nagenoeg 20 % aan waarde en kwam die begin juni uit op 61 dollar.

De oplopende spanningen in de handel tussen China en de Verenigde Staten, de vertraging van de economische groei wereldwijd – en dus ook van de vraag naar energie – alsook de steeds sterker groeiende Amerikaanse productie en voorraden, maken beleggers ongerust.

De OPEC en haar bondgenoten zullen eind juni bijeenkomen om de hernieuwing van hun eerder dit jaar bereikte overeenkomst over de beperking van de olieproductie te bespreken. Dat initiatief is bedoeld om de overproductie tegen te gaan en de petroleumprijzen op een zeker niveau te handhaven. Als het akkoord wordt verlengd, mogen we ons verwachten aan een prijsstijging in de komende maanden, maar zo ver zijn we nog niet ...

Lees ook:

Laagste stookolieprijs sinds begin april

De garantie van een kwalitatieve mazoutlevering aan de laagste prijs

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen