Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De garantie van een kwalitatieve mazoutlevering aan de laagste prijs

29 mei 2019
De leveranciers van Mazoutonline waken erover dat ze u het hele jaar door kwaliteitsvolle mazout kunnen leveren aan de laagste prijs. Hoe doen ze dat?
garantie van een kwalitatieve mazoutlevering

De website Mazoutonline groepeert nagenoeg 80 mazoutleveranciers verspreid over heel België. Op deze website kunt u in real time de mazoutprijs zien die door de verdelers in uw regio wordt gehanteerd, hun aanbiedingen vergelijken en met enkele muisklikken uw bestelling plaatsen bij de leverancier die u het aantrekkelijkst lijkt. Het hele jaar door, en ongeacht het officieel geldende tarief, stellen deze verdelers alles in het werk om u mazout te leveren aan de laagste prijs.

Dankzij de concurrentie profiteert u van een mazoutlevering aan de laagste prijs

Zoals de Belgische wet voorschrijft, mag elke leverancier zelf zijn mazoutprijs bepalen, zolang die het door de overheid vastgestelde maximumtarief niet overschrijdt. De website laat dus concurrentie toe en de consument kan in enkele seconden zien welke verdeler het interessantste aanbod heeft. Om cliënteel in de eigen regio aan te trekken, probeert elke leverancier zijn beste tarief toe te passen, wat u als klant elke dag laat profiteren van een voordelige prijs. Vergeet echter niet dat zelfs als de kwaliteit en de prijs op deze manier geoptimaliseerd zijn, u ook kunt kijken naar de diensten die sommige verdelers u aanbieden.

Hoe kunnen de leveranciers hun prijzen verlagen?

In België wordt het mazouttarief bepaald door meerdere factoren:

  • de prijs van het product ex-raffinaderij, op zijn beurt afhankelijk van de petroleumkoers;
  • de maximale marge van de verdeling, wat de oliebedrijven en leveranciers toelaat om de kosten voor distributie, logistiek en marketing te dekken;
  • de bijdragen en accijnzen op mazout;
  • de btw.

Om een mazoutlevering aan de laagste prijs aan te bieden en aldus hun cliënteel het best te dienen, kunnen de leveranciers ervoor kiezen om, als ze dit willen en kunnen, hun distributiemarge te verkleinen, voornamelijk door hun mazoutleveringen te optimaliseren. Door hun leverrondes optimaal te organiseren kunnen ze immers de transportkosten voor mazout drukken en dit voordeel uitspelen in de prijs die de consument betaalt.

Goed om te weten

Sommige leveranciers die aanwezig zijn op Mazoutonline bieden een korting aan van 40 tot 110 euro bij een bestelling van 2000 liter.

De leveranciers besparen niet op de kwaliteit

Om u een mazoutlevering aan te bieden aan de laagste prijs boeten de verdelers niet in op de kwaliteit van de geleverde mazout, noch op de service. Elke verdeler die via Mazoutonline actief is, levert kwaliteitsmazout die aan de meest strikte normen uit de sector beantwoordt. Door via deze website te bestellen, bent u zeker dat u zich verwarmt met kwaliteitsmazout die uw verwarmingsinstallatie beschermt en u een optimaal rendement biedt.

Lees ook:

Hoe zit het met de kwaliteit van de goedkoopste stookolie?

Hoe kunt u het hele jaar door minder betalen voor uw stookolie?

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen