Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Laagste stookolieprijs sinds begin april

27 mei 2019
De stookolieprijs is in de afgelopen dagen aanzienlijk gedaald en dook onder de 70 cent per liter. Profiteer ervan en bestel nu!
laagste stookolieprijs sinds begin april

Sinds begin dit jaar vertonen de stookolieprijzen een stijgende trend. Op 1 januari 2019 betaalde u 0,5703 euro per liter. Op 18 mei werd een piek van 0,7366 euro opgetekend, waardoor de consument voor bestellingen van 2.000 liter stookolie meer dan 300 euro extra moest betalen. En toch is er ook goed nieuws: de voorbije dagen daalde de prijs van huisbrandolie opnieuw.

Stookolie goedkoper dan vorig jaar

Vandaag kost een liter stookolie maximaal 0,6870 euro, tegenover 0,7366 euro afgelopen maandag. Voor een levering van 2.000 liter betaalt u dus hooguit 1.374 euro. Gezinnen die op maandag een bestelling plaatsten, bespaarden dus zowat 100 euro in vergelijking met vorige week.

Eveneens in vergelijking met vorig jaar, lijkt de prijs van stookolie vandaag interessanter. Dag op dag een jaar geleden moest u voor de aankoop van 2.000 liter brandstof 77 euro meer neertellen. Dit is dus hét moment om uw tank te vullen!

Goed om weten

Vergeet niet dat u een nóg voordeligere prijs voor stookolie betaalt wanneer u de aanbiedingen van verschillende stookolieleveranciers in uw gemeente vergelijkt. Op Mazoutonline kan u prijzen vergelijken en zo in enkele seconden de goedkoopste handelaar in uw streek vinden.

De stookolieprijs daalt tegelijk met de aardolieprijs

Stookolie was sinds 2 april niet meer zo goedkoop. De prijsdaling is te verklaren door de eveneens dalende aardolieprijzen. Een vat Brent-olie kostte vorige week nog 72 dollar, nu nog 68 dollar. Die daling (- 5 %) had al snel gevolgen voor verschillende aardolieproducten, waaronder stookolie.

De koersen van het zwarte goud lieten afgelopen donderdag hun zwakste notering optekenen en klokten af op het laagste niveau in bijna twee maanden. De vertraging van de economische groei in de wereld - die op de vraag naar aardolie weegt - en de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten (met name rond het Huawei-dossier) zijn de belangrijkste oorzaken voor de prijsdaling. De onverwachte toename in de Amerikaanse reserves verraste de traders en bepaalde mee de koersen. De spanningen tussen Washington en Teheran - die het wereldwijde aanbod aan stookolie beïnvloeden - zorgen er tegelijk voor dat de olieprijzen niet te sterk dalen.

Lees ook:

Stookolie bestellen is goedkoper in België

De zomer staat voor de deur: is dit het moment om goedkope stookolie in te slaan?

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen