Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Brandstoffen voor professioneel gebruik

16 oktober 2023
Sommige sectoren hebben specifieke behoeften op het vlak van stookolie. Lees meer over de verschillende oplossingen van Mazoutonline.
Brandstoffen voor professioneel gebruik

Beroepsmensen gebruiken brandstoffen op een andere manier dan gezinnen. Sommige bedrijven hebben grote hoeveelheden brandstof nodig om hun activiteiten te kunnen uitvoeren, terwijl andere nood hebben aan producten die op hun behoeften zijn afgestemd en verschillen van het aanbod voor gezinnen.

Professionele klanten zijn onder andere vastgoedbeheerders, transportbedrijven met een grote behoefte aan diesel voor hun voertuigen, zowel bestelwagens, vrachtwagens als auto's, en boerderijen die rode diesel gebruiken voor hun materiaal.

Stookolie in grote hoeveelheden bestellen

Neem het voorbeeld van vastgoedbeheerders, die elk jaar grote hoeveelheden brandstof moeten bestellen om de verwarmingsketels in hun gebouwen van energie te voorzien.

In België moet de bestelde hoeveelheid stookolie tussen 500 en 20.000 liter liggen.

De limiet ligt echter op 3.000 liter als u online bestelt. Als u een grotere hoeveelheid wilt ontvangen, dient u rechtstreeks contact op te nemen met uw leverancier. Zo kan hij u meteen vertellen of hij een dergelijke bestelling aankan en, zo ja, hoe snel hij uw bestelling kan leveren.

Aangezien er een grote hoeveelheid gevraagd wordt, dient de leverancier er zeker van te zijn dat hij zijn bestellingen over een bepaalde periode kan uitvoeren. Qua opslag beschikken de leveranciers over twee mogelijkheden:

  • de meeste leveranciers op Mazoutonline vullen hun vrachtwagen bij een van onze regionale oliedepots;
  • sommige leveranciers hebben hun eigen opslagruimte, waardoor ze meer autonomie en flexibiliteit hebben.

Andere specifieke vereisten voor stookolie

De leveranciers op Mazoutonline bieden ook andere producten dan stookolie aan. Aarzel niet om contact met hen op te nemen om hun aanbod te kennen.

Transportbedrijven

De transportsector is een andere sector waarin veel brandstof wordt verbruikt. Dat geldt met name voor bedrijven met grote wagenparken bestaande uit auto's, vrachtwagens of bestelwagens.

Enkele fabrikanten hebben een diesel voor vrachtwagens ontwikkeld, zoals Total Excellium Truck Diesel. Die diesel biedt twee grote voordelen:

  • lagere bedrijfskosten;
  • besparingen op brandstofkosten.

Het product kan met elke motor gebruikt worden en beschermt de injectiesystemen van de motor. De verschillende toegevoegde additieven kunnen het verbruik tot 4,4% verminderen. Voor de bedrijven in kwestie scheelt dat een flinke slok op een borrel.

Landbouwvoertuigen

Landbouwvoertuigen mogen in bepaalde gevallen in België rijden op zogenaamde 'rode diesel', die volledig of gedeeltelijk vrijgesteld is van accijnzen. Het gebruik van die diesel moet worden goedgekeurd door de FOD Financiën. Rode diesel mag enkel gebruikt worden als het landbouwvoertuig een rode 'G'-nummerplaat heeft.

De brandstof is in feite gasolie Extra, met een laag zwavelgehalte. Met andere woorden, stookolie.

Kwaliteitsproducten op Mazoutonline

De leveranciers op Mazoutonline doen hun uiterste best om aan uw verwachtingen te voldoen, ongeacht de brandstof die u nodig hebt. Aarzel niet om contact op te nemen met uw leverancier om de beschikbaarheid van de verschillende producten te controleren en, indien nodig, uw bestelling te plaatsen, of het nu gaat om een grote hoeveelheid stookolie of een ander specifiek product.

In alle gevallen zullen ze hun uiterste best doen om u te voorzien van kwaliteitsproducten tegen de beste prijzen in uw regio.

Lees ook:

Stookolie bestellen: de opties van onze leveranciers

Uw mazoutbestelling: waarom kiezen voor Mazout Ultra?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y