Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie bestellen: de opties van onze leveranciers

14 augustus 2023
Wanneer u stookolie bestelt bij een leverancier van Mazoutonline hebt u heel wat verschillende mogelijkheden. Ontdek welke!
Stookolie bestellen: de opties van onze leveranciers

De leveranciers op de website van Mazoutonline beperken zich niet tot de levering van uw stookoliebestelling. Ze bieden u heel wat opties om u een kwaliteitsservice te garanderen en het u allemaal wat gemakkelijker te maken, van de bestelling tot de betaling van uw factuur.

Uw stookolie kiezen

Wanneer u uw stookoliebestelling plaatst, online of door uw leverancier te bellen, hebt u twee keuzes. U kunt kiezen tussen gewone stookolie en hoogwaardige stookolie, ook wel Mazout Ultra genoemd. Het verschil ligt in de additieven die aan Mazout Ultra zijn toegevoegd. Ze garanderen u een brandstof met eigenschappen die uw installatie beschermen en het rendement verhogen. In de meeste gevallen raden onze leveranciers het gebruik van Mazout Ultra aan.

Plan uw levering met een gerust hart

Wanneer u uw stookolieaankoop bevestigt, hebt u een aantal opties om de levering zo goed mogelijk te plannen. Sommige leveranciers bieden tegen een toeslag een levering binnen 24 of 48 uur aan. Spoedleveringen of leveringen op zaterdag behoren soms ook tot de mogelijkheden. Dat is vooral handig als u plots zonder brandstof komt te zitten. Verder raden we u aan om regelmatig het resterende stookolieniveau in uw tank te controleren. Zo voorkomt u dat meer gaat moeten betalen.

U kunt er ook voor kiezen om 30 minuten vóór aankomst van de chauffeur verwittigd te worden. Perfect om uw dag zo efficiënt mogelijk in te delen, vooral als u dicht bij huis werkt.

Kies voor een automatische stookolielevering

Een automatische stookolielevering is een manier om te vermijden dat u ooit zonder brandstof komt te zitten. Die service is vooral handig als u het niveau van uw stookolietank niet regelmatig controleert. In dat geval zal uw leverancier de beschikbare hoeveelheid brandstof schatten op basis van:

  • uw jaarlijks verbruik;
  • de capaciteit van uw mazouttank;
  • de weersomstandigheden doorheen het jaar.

Wanneer uw tank nog maar voor een derde is gevuld, komt uw leverancier automatisch bij u langs. Weet dat u zelfs niet aanwezig hoeft te zijn als uw tank van buitenaf toegankelijk is.

Een andere mogelijkheid is om uw stookolie op vaste momenten te laten leveren. Die optie is vooral populair bij gemeenschappen en bedrijven.

Aangepaste betalingsplannen

Stookolie bestellen neemt altijd een flinke hap uit het gezinsbudget. Om ervoor te zorgen dat alle gezinnen hun facturen zonder zorgen kunnen betalen, bieden de leveranciers verschillende betalingsmogelijkheden, afhankelijk van de situatie.

Eerst en vooral hebt u de mogelijkheid om online te betalen wanneer u uw bestelling bevestigt. U kunt echter ook contant of via Bancontact aan de leverancier betalen.

Of u kunt de kosten spreiden. Afhankelijk van de leverancier hebt u verschillende mogelijkheden:

  • het budgetplan: dit is een contract tussen u en uw stookolieleverancier. Het bedrag dat u elke maand betaalt, hangt af van uw jaarverbruik en de geldende brandstofprijs. Op de einddatum van uw contract wordt het bedrag opnieuw bekeken, in functie van het werkelijke verbruik en de evolutie van de stookolieprijs;
  • het voorschotplan: deze optie is eveneens een contract tussen u en uw leverancier. In dit geval bepaalt u echter zelf het bedrag dat u aan stookolie wilt spenderen. Wanneer u uw bestelling plaatst, ontvangt u de hoeveelheid die overeenkomt met wat u al hebt betaald. Wilt u meer stookolie bestellen, dan betaalt u gewoon het verschil.

Lees ook:

Onze tips om de juiste mazoutleverancier te kiezen

Zijn alle mazoutleveranciers hetzelfde?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y