Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Uw mazoutbestelling: waarom kiezen voor Mazout Ultra?

31 juli 2023
Kiezen voor Mazout Ultra heeft een aantal voordelen voor uw portemonnee en uw installatie. We leggen het graag voor u uit!
Uw mazoutbestelling: waarom kiezen voor Mazout Ultra?

Wanneer u een mazoutbestelling wilt plaatsen, en zelfs nog voordat u op zoek gaat naar een leverancier in de buurt, staat u voor een eerste keuze: gewone mazout of Mazout Ultra, ook bekend als hoogwaardige stookolie?

Hoewel het belangrijkste verschil tussen de twee producten de prijs is, zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden. In dit artikel leggen we u uit waarin die twee brandstoffen verschillen en waarom we u aanraden om voor Mazout Ultra te kiezen.

Wat is het verschil tussen Mazout Ultra en gewone stookolie?

De prijs is ongetwijfeld het eerste verschil dat u zult zien als u uw keuze gaat maken. Mazout Ultra is namelijk iets duurder. Als u bijvoorbeeld deze maandag 31 juli in totaal 2.000 liter mazout bestelt, betaalt u 0,9435 euro voor gewone brandstof. Voor hoogwaardige stookolie betaalt u bijna 3 cent meer per liter (0,9710 euro/liter).

Waaraan ligt dat prijsverschil? Aan de additieven in Mazout Ultra. De meest gebruikte additieven zijn:

  • oxidatiewerende additieven;
  • antivriesmiddelen;
  • anticorrosiemiddelen;
  • additieven om onaangename geuren te beperken;
  • een antibacterieel middel;
  • additieven om de verbranding te verbeteren.

Waarom kiezen voor Mazout Ultra?

Ontdek alle voordelen van een keuze voor Mazout Ultra.

Minder vaak mazout bestellen met Mazout Ultra

Mazout Ultra heeft een hoger rendement dan gewone mazout door de additieven die gebruikt worden om de verbranding te verbeteren. In de praktijk is uw brandstofverbruik dus lager dan bij gewone stookolie. Op termijn zult u dan ook minder vaak een bestelling moeten plaatsen.

Mazout Ultra om uw installatie te beschermen

De toegevoegde antioxidanten en anticorrosiemiddelen beschermen uw installatie. Tijdens de verbranding van mazout ontstaan er namelijk verbrandingsresten en afzettingen. Als u Mazout Ultra gebruikt, ontstaan er minder afzettingen en resten dan bij gewone mazout. Zo raakt uw installatie minder snel beschadigd. Er is minder risico op storingen en de onderhoudskosten verlagen.

Optimaal bewaring van uw mazout

Een ander voordeel van Mazout Ultra is dat het lang in uw tank bewaard kan worden. Dat komt door de toevoeging van verschillende additieven. Die additieven dienen om:

  • de mazout in de loop van de tijd te stabiliseren;
  • de vorming van schuim na contact met water te verminderen;
  • het ontstaan en woekeren van bacteriën te voorkomen;
  • de weerstand van de brandstof tegen kou en temperatuurschommelingen te verhogen, vooral wanneer uw stookolie tank buiten staat.

Maak de beste keuze op Mazoutonline

Houd er bij het plaatsen van uw bestelling rekening mee dat de kwaliteit per leverancier kan verschillen. Met Mazoutonline weet u zeker dat u altijd een kwaliteitsproduct ontvangt.

De leveranciers op Mazoutonline bieden u altijd een product dat voldoet aan strenge normen en vele additieven bevat. En hoewel een bestelling van mazout met additieven iets duurder is, zult u merken dat u op termijn voordeliger uitkomt dan met een gewone mazoutbestelling. Verder kunt u steeds gebruikmaken van onze prijsvergelijker om de beste prijs voor uw mazoutbestelling in uw regio te vinden.

Naast de kwaliteit van de aangeboden producten bieden alle leveranciers een reeks aanvullende diensten, zoals spoedleveringen en betalingsplannen. Aarzel niet om contact op te nemen met uw leverancier als u vragen hebt.

Lees ook

Kwaliteitsvolle mazout bestellen

Bespaar geld met onze prijsvergelijker voor mazout!

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y