Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Winterprik: denk eraan uw stookolievoorraad aan te vullen

21 januari 2019
Eind januari … en België is in de ban van een winterprik. Hier volgen enkele tips om te vermijden dat u in volle winter zonder stookolie komt te vallen.
stookolie

De winter is in het land, zoveel is zeker. In heel België waren zowel de dag- als de nachttemperaturen negatief en bepaalde streken werden toegedekt door een sneeuwtapijt. In alle woningen draaien de verwarmingsketels op volle toeren. Om zeker te zijn dat uw huis mooi warm blijft in deze periode van vrieskoude, is het belangrijk enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

Inschatten hoeveel stookolie er nog in uw tank is

Eerst en vooral moet u toch even het stookoliepeil in uw tank nagaan. Het zou jammer zijn zonder brandstof te vallen precies op het moment dat uw woning het hardst moet worden verwarmd.

Als u het resterende stookoliepeil in uw tank niet visueel kunt controleren – omdat de tank ondoorzichtig is of ondergronds ligt – kan het nuttig zijn te beschikken over een peilmeter om problemen te voorkomen. Er bestaan drie soorten:

  • de mechanische peilmeter: hij is voorzien van een vlotter en een schaal waarop de hoeveelheid resterende stookolie in de tank kan worden afgelezen;
  • de pneumatische peilmeter: hier kan men het niveau stookolie in tank meten door middel van een pomp;
  • de elektronische peilmeter: ultrasone trillingen meten hoeveel liter stookolie er nog in uw tank aanwezig is. Deze peilmeter is de meest nauwkeurige. Naargelang van de modellen biedt deze peilmeter nog andere functionele mogelijkheden om uw stookolieverbruik dag na dag op te volgen en om precies te weten wanneer u moet bijbestellen.

Goed om te weten

Om het stookolieniveau in uw tank te meten, kunt u ook een gewone, lange meetlat gebruik. Een goedkope oplossing, maar die minder nauwkeurig is dan een peilmeter.

Tijdig stookolie bestellen

Naargelang het resterende stookoliepeil in uw tank, is het moment misschien aangebroken om stookolie te bestellen. Wanneer de temperaturen dalen, wordt het doorgaans drukker bij de leveranciers. Denk er dus aan om uw bestelling ruim op voorhand te plaatsen.

Let wel: het is niet omdat het hartje winter is, dat de prijs voor huisbrandolie op zijn hoogste niveau staat. Zoals verleden jaar bedraagt de prijs per liter nu maandag 0,6380 euro voor een levering van minstens 2.000 liter.

U kunt enkele tientallen euro besparen door even de tijd te nemen om de stookolietarieven te vergelijken die in uw regio worden toegepast. Veel verdelers op het platform Mazoutonline geven immers een korting op de officiële stookolieprijs.

Vergelijk de stookolieprijzen in uw regio en

profiteer van een levering tegen de beste prijs

om de komende dagen de koude te trotseren.

Lees ook:

Stookolie kopen in hartje winter: een goed idee?

Hoe kunt u genieten van de goedkoopste stookolie?

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen