Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie kopen in hartje winter: een goed idee?

04 januari 2019
We zijn in volle winter beland en dit blijkt een uitgekiend moment te zijn om stookolie te kopen. Denk eraan!
stookolie kopen

Het was jarenlang interessanter om stookolie te kopen in de zomer. Omdat er minder vraag was naar stookolie en het aanbod op de markt dan groot was, waren de prijzen toen doorgaans minder hoog.

Die theorie houdt intussen niet langer stand. Nu schommelt het tarief voor huisbrandolie het hele jaar lang en hangt het vooral af van de evolutie van de petroleumprijzen, die op hun beurt onderhevig zijn aan een hele resem factoren: de wereldwijde vraag en aanbod van ruwe olie natuurlijk, maar ook de geopolitieke toestand van de belangrijkste olieproducenten en olieconsumenten of de weerkundige omstandigheden in alle uithoeken van de wereld.

De stookolieprijs kan op elk ogenblik aantrekkelijker zijn

Dat betekent dat het even interessant kan zijn om stookolie te kopen in de zomer als in de winter. Als we even de evolutie van de stookolieprijzen over de voorbije vijf jaar analyseren, stellen we vast dat hij nu eens voordeliger was in de winter, dan weer in de zomer.

In 2017 bijvoorbeeld was de prijs voor huisbrandolie het laagst in juni. Verleden jaar daarentegen bereikten de stookolieprijzen hun laagste peil – onder de lat van 60 cent per liter – in de maanden februari, maart en december, drie maanden die behoren tot het winterseizoen.

Stookoliekopen in januari: een zeer goede deal

Begin 2019 blijft de stookolieprijs zeer interessant, aangezien hij nu schommelt rond 0,5703 euro per liter voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter. Wenst u vandaag een dergelijke hoeveelheid stookolie te bestellen, dan betaalt u dus maximum 1.140,60 euro. Dat is bijna 250 euro minder dan op 15 juli jl., in volle zomertijd. Dat is gelijk ook 100 euro minder dan een jaar geleden, op 1 januari om precies te zijn. Door nu stookolie te bestellen, doet u steevast een goede zaak.

Stookolie kopen tegen een goede prijs, het hele jaar lang

De leveranciers die actief zijn op het platform Mazoutonline waken er echt altijd over dat ze u de beste stookolieprijs aanbieden, ongeacht het tijdstip van het jaar. De meesten onder hen passen inderdaad een tarief toe dat lager is dan het officiële tarief dat de Belgische Staat bepaalt. Naargelang de dagen, kunt u bij hen rekenen op een korting die gemiddeld schommelt tussen 10 en 50 euro voor een bestelling stookolie van 2.000 liter.

Ook u kunt meteen profiteren van de beste stookolieprijs

door uw bestelling te plaatsen bij uw lokale verdeler!

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen