Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Welke stookolie kies ik?

25 januari 2022
Hoe kies ik tussen Mazout Ultra en gewone stookolie? Hoewel beide van hoge kwaliteit zijn, levert Mazout Ultra betere prestaties.
Types stookolie

Wist u overigens dat alle stookolie op de Belgische markt aan enkele minimale kwaliteitsvereisten moet voldoen? Toch kunnen de normen naargelang het merk en het type stookolie verschillen. De efficiëntie is evenmin identiek!

Kwaliteitsvolle stookolie op Mazoutonline

Alle leveranciers op Mazoutonline bieden steeds een basisstookolie van superieure kwaliteit, ongeacht de stookolie die u kiest. Alle stookolieverdelers op onze website worden namelijk bevoorraad door dezelfde raffinaderij, gelegen in de haven van Antwerpen. De raffinaderij is een van de modernste in Europa waardoor we een hoog kwaliteitsniveau van het eindproduct kunnen garanderen.

Als u ervoor kiest om gewone stookolie via ons platform te bestellen, bent u zeker van een brandstof die uw installatie optimaal laat functioneren, zowel vandaag als in de toekomst.

De eigenschappen van Mazout Ultra

Waarom zou u kiezen voor Mazout Ultra als u weet dat de kwaliteit van gewone stookolie al hoog is? Simpel: deze stookolie zorgt voor een nog hoger rendement!

Mazout Ultra bevat een reeks additieven, waaronder:

 • een middel dat de verbranding verbetert en bijgevolg de roetproductie en het roetverbruik vermindert;
 • een anticorrosiemiddel dat het risico op roesten vermindert;
 • een doeltreffender antivriesmiddel, waardoor de stookolie bestand is tegen extremere temperaturen.

Mazout Ultra biedt u dan ook heel wat voordelen:

 • u verbruikt minder Mazout Ultra dan gewone stookolie;
 • uw verwarmingsinstallatie wordt minder snel verontreinigd en heeft minder onderhoud nodig;
 • de brandstof is stabieler en beter bestand tegen de kou;
 • Mazout Ultra stoot minder CO2 uit en is dus beter voor de natuur.

Goed om te weten

Het prijsverschil tussen Mazout Ultra en gewone stookolie bedraagt momenteel ongeveer 3 eurocent per liter voor een bestelling van 2.000 liter. Een bestelling met 2.000 liter Mazout Ultra kost u dus ongeveer 50 euro meer dan een bestelling van gewone stookolie.

Kunnen Mazout Ultra en gewone stookolie gemengd worden?

Indien u vroeger gewone stookolie gebruikte en nu wilt overschakelen op Mazout Ultra vraagt u zich misschien af of het mogelijk is om de twee soorten brandstof te mengen.

Hoewel het mengen van de twee producten geen nadelige gevolgen heeft voor uw verwarmingssysteem, zal het onvermijdelijk leiden tot een verdunning van de Mazout Ultra, waardoor de prestaties ervan aanzienlijk afnemen.

Aarzel dus niet om uw tank te vullen met Mazout Ultra als er nog maar een kleine hoeveelheid gewone stookolie in zit. Wacht echter nog even als u nog een grote hoeveelheid gewone stookolie hebt. Indien u uw tank toch vult, zult u niet van het optimale rendement van Mazout Ultra kunnen profiteren.

Lees ook:

Mazout bestellen in de winter: onze tips

Goede stookolie bestellen

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.