Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Goede stookolie bestellen

18 november 2021
Het is belangrijk dat u stookolie van goede kwaliteit bestelt als u wilt profiteren van alle voordelen van deze verwarmingsbrandstof. Lees er hier meer over.
Kwaliteit controleren

Verwarmen op stookolie heeft meerdere voordelen. Stookolie heeft bijvoorbeeld een uitstekende calorische waarde om snel een aangename warmte in uw woning te verspreiden.

Let wel, kies steeds kwaliteitsvolle stookolie om de interessante eigenschappen van deze brandstof volop te benutten. Een product van slechte kwaliteit vermindert namelijk de kwaliteit van de verbranding en bijgevolg het rendement van uw verwarmingssysteem. U zult dan ook meer stookolie verbruiken om u te verwarmen. Bovendien kan stookolie van slechte kwaliteit de werking van uw ketel beïnvloeden. Zo raakt uw ketel sneller verstopt en kunnen er storingen ontstaan.

Hoe is het mogelijk dat we slechte stookolie kunnen bestellen?

De kwaliteit van stookolie wordt streng gecontroleerd en bewaakt, zowel tijdens de productie als vóór de uiteindelijke verkoop aan de consument. Toch kan het gebeuren dat een product van slechte kwaliteit is. Vaak zijn het de slechte opslagomstandigheden bij de leverancier die de kwaliteit aantasten. Stookolie kan eveneens haar goede eigenschappen verliezen wanneer u de brandstof thuis te lang bewaart, in een vuile tank en blootgesteld aan licht of temperatuurschommelingen.

Hoe weet ik zeker dat ik kwaliteitsvolle stookolie bestel?

Hoe kunt u stookolie van slechte kwaliteit herkennen? Vooral aan de bijzonder sterke geur en de kleur, die eerder donkerrood zal zijn. Die elementen kunnen erop wijzen dat de stookolie te sterk geoxideerd is, dat er bacteriën in zitten of dat er te veel sediment in zit.

Het is ook mogelijk om de kwaliteit en de chemische samenstelling van de stookolie te controleren door een monster te nemen en dit naar een laboratorium te sturen. Houd er wel rekening mee dat die optie vaak lang duurt en niet goedkoop is.

Waarom hoogwaardige stookolie bestellen?

We raden u aan om hoogwaardige stookolie te bestellen als u van een optimaal rendement wilt profiteren. Die stookolie bevat verschillende additieven die voor heel wat voordelen zorgen: betere stabiliteit bij koude, optimale conservering, minder milieu-impact, bescherming van uw ketel tegen oxidatie en corrosie, enz.

Kwaliteitsvolle stookolie bestellen met Mazoutonline

Wanneer u bij Mazoutonline stookolie bestelt, of het nu gewone stookolie of hoogwaardige stookolie is, kunt u er zeker van zijn dat u een kwaliteitsvol product krijgt. De stookolie van de leveranciers op het platform voldoet aan de strengste wettelijke eisen en wordt regelmatig gecontroleerd.

Lees ook:

Mazout bestellen: de voordelen van Ultra

Stookolie van kwaliteit betekent gemoedsrust

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.