Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Weet wanneer uw stookolieleverancier komt!

07 augustus 2023
Wees op de hoogte van de komst van uw stookolieleveranciers zodat u uw dag goed kunt indelen!
Weet wanneer uw stookolieleverancier komt!

Een van de vele services die de stookolieleveranciers van Mazoutonline bieden, is de mogelijkheid om ingelicht te worden over hun komst. In dit artikel geven we de voordelen van die service!

Uw dag indelen

Wanneer u uw stookoliebestelling plaatst, online of door uw leverancier te bellen, weet u op welke dag uw bestelling eraan komt. Toch kan niet iedereen het zich veroorloven om een hele dag vrij te maken.

Als u ervoor kiest om 30 minuten voor de komst van de leverancier op de hoogte te worden gebracht, kunt u naar uw woning terugkeren als u bijvoorbeeld in de buurt werkt. Erg handig om de rest van uw dag in te delen.

Uw aanwezigheid is vooral belangrijk als u voor het eerst met een bepaalde stookolieleverancier werkt. Als uw tank langs buiten toegankelijk is, hoeft u bij de volgende levering niet aanwezig te zijn.

De komst van de stookolieleverancier voorbereiden

Een mazoutlevering is geen improvisatieoefening. Al onze stookolieleveranciers hebben een zeer grondige opleiding over de verschillende veiligheidsnormen genoten. U kunt echter uw steentje bijdragen aan een snelle en veilige levering door te anticiperen op de komst van uw stookolieleverancier.

Allereerst raden we u aan om uw verwarmingsketel uit te schakelen voordat de leverancier toekomt. Wanneer de stookolie in uw tank belandt, kunnen de afzettingen op de bodem namelijk naar boven komen. Indien uw installatie draait, kunnen die onzuiverheden voor schade zorgen.

Zorg er verder ook voor dat de leverancier zijn tankwagen op een veilige manier en zo dicht mogelijk bij uw installatie kan parkeren. Hoewel de slangen die worden gebruikt om de stookolie van de vrachtwagen naar uw tank te pompen lang genoeg zijn, kunt u de afstand best zo kort mogelijk houden. Dat beperkt het risico op incidenten.

Maak ook de toegang tot uw stookolietank vrij zodat er geen risico op een mogelijke valpartij is.

Controles voor een veilige levering

Als algemene regel zal uw stookolieleverancier een aantal controles uitvoeren voordat hij uw tank vult.

Eerst zal hij u een aantal vragen stellen:

 • Komen de bestelde hoeveelheid en brandstof overeen met uw vraag?
 • Heeft uw opslagtank een overloopbeveiliging?
 • Waar bevindt de vulopening zich?

Zo weet u zeker dat de levering overeenkomt met uw bestelling. Nadat die controles zijn uitgevoerd, begint de daadwerkelijke levering. Tijdens het hele proces blijft de leverancier in de buurt van de tank om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn. Zodra de vereiste hoeveelheid in uw tank zit, stopt hij de pomp en bergt hij zijn apparatuur op, en dat steeds met de nodige voorzichtigheid!

De garantie op een veilige mazoutlevering

Om een veilige levering te garanderen, worden onze stookolieleveranciers het hele jaar door opgeleid.

Alle leveranciers op Mazoutonline hebben een rijbewijs voor vrachtwagens en een vergunning voor het vervoer van ADR-goederen. Een dergelijke vergunning is verplicht voor het vervoer van gevaarlijke goederen. De ADR-regelgeving bepaalt de normen voor de etikettering van voertuigen en transportmiddelen. De laad- en loshandelingen zijn duidelijk vastgelegd. Chauffeurs zijn verplicht om hun ADR-vergunning elke vijf jaar opnieuw te halen.

Verder moeten de stookolieleveranciers een specifieke veiligheidsopleiding volgen om toegang te krijgen tot de regionale faciliteiten en depots van Mazoutonline. Die opleiding dienen ze om de twee jaar te volgen.

Lees ook:

Kwaliteitsvolle mazout bestellen

Controleer het niveau in uw tank voordat u stookolie bestelt

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Facturatie adres :
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.