Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie bestellen: wat is het beste moment?

05 januari 2022
Het is perfect mogelijk om uw stookolie aan een voordeligere prijs te bestellen door enkele tips te volgen. We leggen het u uit.
Stookolie bestellen: wat is het beste moment?

Vanwege de sterke schommelingen op de oliemarkten is het zeer moeilijk geworden om de meest interessante periodes voor een stookoliebestelling te bepalen.

Toch kunt u nog steeds een aardig bedrag op uw stookoliebestelling besparen als u met enkele dingen rekening houdt. Het is vooral belangrijk om de evolutie van de prijzen te volgen en niet te wachten totdat uw tank volledig leeg is om een bestelling te plaatsen.

Volg de prijsevolutie voordat u stookolie bestelt

In tegenstelling tot vroeger is er vandaag niet meer echt een moment waarop het voordeliger is om stookolie te bestellen. Er spelen namelijk heel wat factoren een rol bij de prijsbepaling: de aardolieprijs, de koers van de dollar, de geopolitieke situatie in de olie-exporterende en -consumerende landen, ... Daarnaast heeft de coronacrisis ook een grote impact op de prijs van het zwarte goud.

We raden u dan ook ten stelligste aan om de aardolie- en stookolieprijs het hele jaar door te volgens om op het meest interessante moment een stookoliebestelling te plaatsen. Hierdoor kunt u steeds van de best mogelijke voorwaarden profiteren.

Goed om te weten

Via ons platform Mazoutonline geven we u de mogelijkheid om de stookolieprijs op de voet en in alle transparantie te volgen. We vergelijken voor u de aanbiedingen van onze partners bij u in de buurt en helpen u om de beste keuze te maken.

Controleer de hoeveelheid stookolie in uw tank

Door regelmatig de hoeveelheid stookolie in uw tank te controleren, vermijdt u dat u zonder komt te vallen. Afgezien van de onaangename situatie om in het midden van de winter geen stookolie meer te hebben, bent u ook nog eens verplicht om een dringende bestelling te plaatsen, tegen een prijs die niet altijd de meest voordelige is.

Bovendien vragen bepaalde leveranciers een toeslag (van 5 tot 20 euro) om uw bestelling dringend te leveren. Controleer dan ook regelmatig de hoeveelheid stookolie in uw tank en volg de prijsevolutie zo goed mogelijk op.

Tijdig stookolie bestellen om pannes te vermijden

Wanneer u geen stookolie meer heeft, kan dat ook tot ernstige problemen met uw verwarmingsketel leiden. Tijdens het vullen worden de afzettingen op de bodem namelijk vermengd met nieuwe mazout waardoor uw verwarmingsinstallatie beschadigd kan worden. We raden u dan ook ten stelligste aan om uw verwarmingsketel uit te schakelen als uw tank gevuld wordt. Hierdoor zullen de afzettingen op de bodem blijven liggen.

Lees ook:

Goede stookolie bestellen

Bestel uw stookolie in uw buurt

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.