Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Onze tips voor goedkope mazout

27 maart 2023
Een mazoutbestelling neemt steeds een flinke hap uit het gezinsbudget. We geven u graag enkele tips om tegen de laagste prijs te bestellen!
Onze tips voor goedkope mazout

Het is niet meer dan normaal dat u op zoek gaat naar de beste prijs om uw mazouttank te vullen. We geven u dan ook graag enkele tips om uw uitgaven te beperken.

Uw mazoutverbruik bijhouden

Onze eerste tip is om uw mazoutverbruik in de gaten te houden. Zo voorkomt u dat u zonder brandstof komt te zitten, een situatie die tot veel ongemakken kan leiden. Ten eerste zou u in dat geval verplicht zijn om snel mazout te bestellen, ongeacht het prijsniveau. Zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, kunnen de prijzen echter snel veranderen, zowel naar boven als naar beneden. Een ander gevolg van een lege tank is dat u een verwarmingstechnicus moet inschakelen om te controleren of uw systeem niet is beschadigd. Dat kan betekenen dat u meer moet betalen dan u had verwacht. Als u dringend moet bestellen, dient u bovendien extra te betalen voor een levering binnen 24 uur. Houd er rekening mee dat u, afhankelijk van de tijd van het jaar, mogelijk een paar dagen moet wachten. Mazoutleveranciers hebben het op sommige momenten namelijk drukker dan op andere, en dan vooral in de winter.

Volg de evolutie van de mazoutprijs

Een ander belangrijk punt is de evolutie van de mazoutprijs. De prijsevolutie van de afgelopen maanden heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om de mazoutprijs te volgen. Van de ene op de andere dag kon u soms een mooi bedrag besparen of, omgekeerd, een stuk duurder uitkomen. Om minder te betalen voor uw mazoutbestelling raden we u dus sterk aan om de evolutie van de mazoutprijs regelmatig te volgen. Op Mazoutonline bieden we u analyses van de evolutie van de mazoutprijs om u een duidelijk beeld te geven van het prijsverloop.

Mazout Ultra bestellen

Op het eerste gezicht kan dit advies paradoxaal lijken. Op 26 maart kostte een bestelling van 2.000 liter gewone stookolie u 0,9017 euro per liter, terwijl u voor Mazout Ultra in totaal 0,9292 euro per liter moest betalen. Koos u op die dag voor Mazout Ultra, dan betaalde u in totaal 1.858,40 euro in plaats van 1.803,40 euro, ofwel 55 euro meer.

Deze hoogwaardige mazout zal u echter op langere termijn geld besparen. De verschillende additieven in deze brandstof leiden tot een beter rendement en dus tot een lager eindverbruik. Als u voor Mazout Ultra kiest, hoeft u minder vaak te bestellen.

De mazoutprijzen vergelijken

Om te beginnen wordt de maximale prijs in België dagelijks vastgelegd door de FOD Economie. De mazoutleveranciers kunnen hun producten echter tegen een lager tarief verkopen. Daarom is het aangewezen om de prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken. Alle leveranciers van Mazoutonline bieden u steeds de meest voordelige prijs in uw regio. Daarnaast staan ze uiteraard klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een kwalitatieve dienstverlening te garanderen. U kunt ook snel de tarieven controleren met onze vergelijkingstool.

Een budgetplan voor uw mazoutbestelling

Hier gaat het er vooral om de kosten van uw mazoutbestelling te spreiden. Een systeem dat voor u best voordelig kan zijn. Via het budgetplan kunt u maandelijks een vast bedrag betalen. Uw maandelijkse betaling wordt bepaald door een schatting van uw jaarlijkse mazoutverbruik en is gebaseerd op de marktprijzen op het moment dat uw plan wordt opgesteld. Ieder jaar zal het bedrag dan opnieuw worden berekend, afhankelijk van uw werkelijk verbruik en de evolutie van de mazoutprijs op de markt.

Lees ook:

Hoe beschermt u uw tank tegen stookoliedieven?

Waarom en hoe uw mazoutbestelling plannen?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y