Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Minder mazout verbruiken is altijd goedkoper

07 augustus 2023
Minder mazout verbruiken is altijd beter dan goedkope mazout bestellen. Ontdek onze tips om uw verbruik te verminderen.
Minder mazout verbruiken is altijd goedkoper

Minder mazout verbruiken is altijd beter dan goedkope mazout bestellen. In dit artikel geven we u enkele tips om uw verbruik te verminderen. Zo kunt u uw stookoliebestellingen spreiden en soms zelfs een mooi bedrag besparen.

Uw installatie laten onderhouden

In België bent u verplicht om uw verwarmingssysteem elk jaar te laten onderhouden. Dat zorgt niet alleen voor uw veiligheid, maar helpt u ook om uw stookolieverbruik te verminderen.

Het onderhoud van uw verwarmingsketel verhoogt het rendement. U gaat namelijk minder stookolie verbruiken. Tijdens zijn bezoek voert uw verwarmingstechnicus een grondige en zorgvuldige reiniging van uw installatie uit. Hierdoor nemen vervuiling en verstopping af zodat het rendement de hoogte inschiet. Verder zal uw verwarmingstechnicus de instellingen van uw installatie afstemmen op uw behoeften.

Uw huis isoleren

U kunt uw stookolieverbruik ook aardig terugschroeven door uw woning zo goed mogelijk te isoleren. Bovendien verkleint u ook nog eens uw ecologische voetafdruk.

Wist u dat een slecht geïsoleerd dak tot 30% warmteverlies kan veroorzaken? In termen van stookolie spreken we hier over aanzienlijke bedragen. U kunt dan ook flink besparen door het dak van uw woning te laten isoleren.

Er kan ook warmte langs de muren en ramen verloren gaan. Voor de isolatie van de muren hebt u twee mogelijkheden:

  • Isoleren langs binnen: deze oplossing is goedkoper maar verkleint de leefruimte van uw woning een beetje;
  • Isoleren langs buiten: deze oplossing is ideaal als u van plan bent uw gevel te renoveren. Zorg er wel voor dat u over de nodige stedenbouwkundige vergunningen beschikt.

Voor uw ramen hangt alles af van de leeftijd van de kozijnen. Aarzel niet om te investeren en voor meer recente beglazing te kiezen. We begrijpen dat de renovatie van uw ramen een flinke hap uit uw budget neemt. Vergeet echter niet dat u op de lange termijn een mooi bedrag kunt besparen.

Verwarmen op maat

Het is niet nodig om uw woning te verwarmen als u er niet bent. En met de huidige technologieën kunt u uw verwarmingsinstallatie programmeren volgens uw planning. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw systeem 30 minuten voordat u thuiskomt weer aangaat. Zo komt u in de winter niet thuis in een koude woning.

Het is ook een kwestie van de juiste temperatuur kiezen. We raden aan om uw leefruimtes te verwarmen tot ongeveer 21 °C en de slaapkamers tot 17 °C.

Kies voor Mazout Ultra

Bij uw bestelling heeft u de keuze tussen gewone stookolie en hoogwaardige stookolie. Wat het eerst opvalt is het prijsverschil tussen beide producten. Mazout Ultra is namelijk iets duurder. Op maandag 7 augustus kostte een bestelling van gewone mazout u bijvoorbeeld 0,9966 euro/liter voor een bestelling van 2.000 liter. Voor dezelfde hoeveelheid betaalde u voor Mazout Ultra een bedrag van 1,0211 euro per liter. Dat prijsverschil is te verklaren door de additieven die aan de brandstof zijn toegevoegd.

Alle toegevoegde producten zorgen voor een beter rendement. Concreet betekent dit dat uw installatie minder brandstof verbruikt en meer warmte produceert.

Lees ook

Online stookolie bestellen om te besparen?

Goedkope mazout: onze vijf tips

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y