Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout kopen: wacht niet te lang!

02 mei 2023
Een mazoutbestelling neemt altijd een flinke hap uit het budget. We leggen uit waarom het verstandig is om niet te lang met uw aankoop te wachten.
Mazout kopen: wacht niet te lang!

Het kan gebeuren dat u soms dringend mazout moet bestellen. Iedereen kan door afleiding of vergeetachtigheid zonder brandstof komen te zitten. Een dergelijke situatie moet u natuurlijk trachten te vermijden. Naast de hoge prijs die u mogelijk voor uw mazoutaankoop moet betalen, loopt u ook het risico om uw installatie te beschadigen.

Vandaag leggen we uit waarom het verstandig is om te anticiperen op uw mazoutaankoop en hoe u het stookolieniveau in uw tank in de gaten kunt houden.

Voorkom dat u zonder mazout komt te zitten

De eerste reden om te anticiperen is natuurlijk om niet zonder brandstof te komen zitten. Dat kan u namelijk een flinke duit kosten. In de eerste plaats loopt u het risico dat u uw installatie beschadigt. In dat geval dient u een beroep te doen op een verwarmingstechnicus om te controleren of uw ketel veilig opnieuw kan worden opgestart.

Bovendien kan het, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u zonder mazout komt te zitten, gebeuren dat u enkele dagen moet wachten op de komst van de verwarmingstechnicus. En ook al stijgen de temperaturen, het blijft vervelend om geen warm water te hebben.

Mazout kopen voor een voordelige prijs

Ten tweede kunt u door te anticiperen op uw bestelling ook profiteren van een voordelige prijs. Door de evolutie van de mazoutprijs te volgen, kunt u immers het beste moment kiezen om een bestelling te plaatsen.

Zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, kunnen de prijzen echter snel veranderen, zowel naar boven als naar beneden. Door regelmatig de mazoutprijs in de gaten te houden, kunt u zien hoeveel u kunt besparen. Zo betaalde u voor een liter brandstof op 26 april een bedrag van 0,8549 euro. Iets minder dan een week later betaalde u bijna 4,5 cent per liter minder. Concreet betekent dit dat voor dezelfde bestelling van 2.000 liter uw factuur daalde van 1.709,80 euro naar 1.619,20 euro, een besparing van 90,60 euro.

Mogelijke wachttijden vermijden

Hoewel de leveranciers van Mazoutonline hun best doen om snel te leveren, kan het zijn dat u een paar dagen moet wachten. Houd vooral rekening met wachttijden tijdens bepaalde periodes van het jaar, bijvoorbeeld als het kouder wordt. Bestel dan ook tijdig om - letterlijk en figuurlijk - koude douches te vermijden en om winteravonden zonder verwarming te moeten doorbrengen!

Hoe controleert u het resterende niveau in uw olietank?

Om te voorkomen dat u zonder brandstof komt te zitten en een hoge prijs moet betalen voor uw bestelling, is het belangrijk om regelmatig te controleren hoeveel brandstof er nog in uw tank zit.

U hebt hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • u kunt zelf een schatting maken van de resterende hoeveelheid. Voor een rechthoekige stookolietank: vermenigvuldig de lengte en breedte van uw tank met de hoogte van de resterende brandstof. Voor een cilindrische tank: vermenigvuldig de hoogte van de resterende brandstof met de straal van uw tank in het kwadraat en π (3,1418);
  • u kunt een digitale meter laten installeren. Die meter is rechtstreeks verbonden met uw smartphone zodat u makkelijk uw verbruik kunt volgen. U kunt ook een melding krijgen wanneer het niveau laag is;
  • tot slot kunt u kiezen voor automatische levering. In dat geval sluit u een contract af met uw mazoutleverancier. Afhankelijk van het weer en uw geschatte verbruik zal hij mazout leveren voordat uw tank leeg is. Veel leveranciers van Mazoutonline bieden deze service, dus aarzel niet om het hen te vragen!

Lees ook:

Onze tips om de juiste mazoutleverancier te kiezen

Onze tips voor goedkope mazout

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y