Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Bestel 2.000 liter voor de goedkoopste stookolie

18 mei 2021
Wist u dat stookolie in België goedkoper is als u minstens 2.000 liter bestelt? Een woordje uitleg.
Bestel 2.000 liter voor de goedkoopste stookolie

Het is u misschien nooit opgevallen maar het is een stuk interessanter als u minstens 2.000 liter stookolie bestelt. Vanaf die hoeveelheid is mazout namelijk financieel voordeliger.

Twee officiële stookolieprijzen in België

In tegenstelling tot in vele andere landen ter wereld wordt de stookolieprijs in ons land vastgelegd door de staat. De FOD Economie past de stookolieprijs elke werkdag aan om de situatie op de markt zo goed mogelijk te volgen. Deze 'officiële' prijs is het maximale bedrag dat de stookolieleveranciers niet mogen overschrijden. Als ze dat willen, mogen ze wel een lager tarief aanrekenen. Hierdoor wordt de markt opengesteld voor concurrentie.

Verder worden er in ons land twee officiële stookolieprijzen gehanteerd. Een eerste prijs voor stookoliebestellingen van minder dan 2.000 liter en een tweede, voordeligere, prijs voor bestellingen van 2.000 liter of meer.

In België krijgt u dus de goedkoopste stookolie als u minstens 2.000 liter bestelt. De prijs per liter voor een dergelijke hoeveelheid is inderdaad voordeliger dan de prijs voor een kleinere aankoop.

Goedkoopste stookolie vanaf 2.000 liter

Vandaag is de stookolieprijs vastgelegd op:

 • 0,6362 euro per liter als u minder dan 2.000 liter stookolie bestelt;
 • 0,6067 euro per liter voor bestellingen van minstens 2.000 liter.

Anders gezegd, profiteert u van een korting van 0,0295 euro per liter als u meer stookolie bestelt. Dat bedrag lijkt misschien klein maar het is wel degelijk de moeite waard om hier rekening mee te houden.

Als u 2.000 liter stookolie bestelt, betaalt u 1.213,40 euro. Bestelt u 1.000 liter, dan moet u 636,20 euro neertellen. Het spreekt voor zich dat het totaalbedrag van uw rekening in het tweede geval lager zal zijn. U bestelt namelijk minder stookolie. Per liter betaalt u wel meer voor uw stookolie. Als u tweemaal 1.000 liter tegen deze prijs bestelt, betaalt u 1.272,40 euro. Dat is 59 euro meer dan wanneer u 2.000 liter in één keer laat bezorgen.

Bestel minstens 2.000 liter voor de goedkoopste stookolie


We raden u aan om steeds een grote hoeveelheid te bestellen als u in uw tank plaats hebt voor minstens 2.000 liter. Zo profiteert u van de goedkoopste stookolieprijs per liter.

Goed om te weten

Het platform Mazoutonline geeft u de mogelijkheid om de prijzen van de verschillende leveranciers in uw regio te vergelijken. Zo weet u meteen wie de goedkoopste prijs hanteert en kunt u een extra bedrag op uw stookolieaankoop besparen. Surf dus zeker regelmatig naar de website.

Lees ook:

Op zoek naar de goedkoopste mazout?

Ken de capaciteit van uw tank als u mazout bestelt

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.