Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Op zoek naar de goedkoopste mazout?

24 februari 2021
U bent op zoek naar de goedkoopste mazout? Ontdek onze tips om uw stookolie tegen de beste prijs te kopen.
Op zoek naar de goedkoopste mazout?

Minder betalen voor uw mazout, het kan! Ontdek hier wat u kan doen om uw stookolie tegen een goede prijs te kopen.

Volg de evolutie van de mazoutprijs

Een van de eerste dingen die u moet doen om de goedkoopste mazout te vinden, is de evolutie van de mazoutprijzen volgen. Of nog beter: de evolutie van de aardolieprijs volgen. De mazoutprijs is immers sterk afhankelijk van de schommelingen van de aardolieprijs, aangezien mazout wordt geproduceerd op basis van aardolie.

Als u regelmatig even de tijd neemt om de koers van het zwarte goud te bekijken, kunt u beter anticiperen op de evolutie van de mazoutprijzen en dus het gepaste moment afwachten om uw bestelling te plaatsen.

Wacht niet tot het laatste moment voor de goedkoopste mazout

Voor de goedkoopste mazout doet u er ook goed aan om te anticiperen op uw bestelling. Als u snel moet bestellen, bijvoorbeeld omdat u binnenkort zonder mazout dreigt te vallen, loopt u het risico dat u voor uw mazout een hogere prijs moet betalen dan de week ervoor of de week erna. U heeft dan geen enkele marge meer.

Vergeet ook niet dat u bij een dringende mazoutlevering vaak extra kosten moet betalen aan de leverancier.Vind de leverancier met de goedkoopste mazout

Voor de goedkoopste mazout is het ook belangrijk dat u even de tijd neemt om de prijzen van de leveranciers in uw regio te vergelijken. Leveranciers die willen, kunnen u een lagere prijs aanbieden dan de officiële prijs, die een maximumprijs is. Het zou zonde zijn om daar niet van te profiteren!

Om u te helpen heeft Mazoutonline een zeer gebruiksvriendelijke tool waarmee u de mazoutprijzen kan vergelijken. Met de tool ziet u welke leverancier de goedkoopste mazoutprijs hanteert, maar ook welke verschillende diensten de leveranciers aanbieden.Koop in het groot voor de goedkoopste mazoutEen andere tip om de goedkoopste mazout te vinden: koop een grote hoeveelheid, dat wil zeggen: bestel minstens 2.000 liter.

In België hanteren leveranciers twee mazoutprijzen:

 • een prijs voor bestellingen van minder dan 2.000 liter;
 • en een "volumeprijs" voor leveringen van 2.000 liter of meer.

Als uw budget en uw tank het toelaten, is het altijd voordeliger om minstens 2.000 liter mazout te kopen.

Kies gewone mazout, die goedkoper is

Laatste tip om uw factuur te drukken: kies voor hoogwaardige mazout, ook wel mazout met hoog rendement genoemd. Deze mazout is iets duurder dan gewone mazout, maar biedt wel een beter rendement, waardoor u op lange termijn minder zal verbruiken.

Lees ook:

Goedkopere mazout mag niet beletten om zuinig met energie om te springen

Hoe zit het met de kwaliteit van de goedkoopste stookolie?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.