Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

3 tips om dit seizoen minder mazout te bestellen

19 oktober 2021
Hebt u uw verwarmingsketel weer opgestart? In dit artikel geven we u drie tips om dit seizoen minder mazout te bestellen!
3 tips om minder mazout te bestellen

De temperaturen zijn de voorbije weken flink gedaald in ons land. Heel wat gezinnen hebben hun verwarmingsketel weer opgestart. We geven u dan ook graag drie tips om dit seizoen minder stookolie te bestellen en energie en geld te besparen!

1. Verbruik enkel het strikt noodzakelijke om minder mazout te bestellen

Minder mazout bestellen doet u eerst en vooral door onnodig verbruik te vermijden. Hiervoor is het van cruciaal belang om het warmteverlies in uw woning tot een minimum te beperken.

U hoeft niet per se grote isolatiewerken uit te voeren of uw ramen te vervangen om uw energieverbruik te verminderen. Kleine, eenvoudige aanpassingen in ons dagelijkse leven kunnen al een verschil maken:

 • Vergeet niet om de deuren te sluiten als u een ruimte betreedt of verlaat. Kies voor tochtwering aan uw deuren als ze tocht doorlaten.
 • Hang gordijnen of jaloezieën voor uw ramen en trek ze naar beneden of dicht als de avond valt.
 • Isoleer de buizen van uw verwarming, vooral die in koudere ruimten (kelder, wasruimte, garage, enz.).
 • Ontlucht uw radiatoren, stof ze regelmatig af en laat er geen wasgoed op drogen.

2. Stel uw ketel correct af om minder mazout te bestellen

De afstelling van uw ketel is van cruciaal belang om uw mazoutverbruik te verminderen. Elk huis is anders en iedereen heeft een andere manier van leven. Het is dan ook erg belangrijk om uw ketel zo goed mogelijk op uw levensstijl af te stemmen om enkel het strikt noodzakelijke te verbruiken.

U kunt minder mazout bestellen door verschillende verwarmingsprogramma's in te stellen. Hierbij houdt u rekening met de dagen en de uren dat u doorheen de week en in het weekend thuis bent. U kunt ook de temperatuur van uw boiler iets lager zetten.

Bent u niet echt vertrouwd met de werking van uw toestel? Neem dan gerust contact op met uw verwarmingstechnicus om de instellingen te optimaliseren.

Goed om te weten

Het is ook van essentieel belang om uw stookolieketel elk jaar te laten onderhouden, niet alleen voor de veiligheid en de verzekering, maar ook om verstoppingen te verminderen en uw ketel efficiënt te laten werken.

3. Kies een product van hoge kwaliteit om minder mazout te bestellen

Hebt u ooit hoogwaardige stookolie geprobeerd? Dit product is weliswaar iets duurder dan gewone mazout maar zal op lange termijn voordeliger zijn. Dat komt omdat hoogwaardige stookolie verrijkt is met verschillende additieven die voor een betere verbranding en bijgevolg een hoger rendement zorgen. Hoogwaardige stookolie zorgt eveneens voor minder vuilafzetting, verantwoordelijk voor een hoger mazoutverbruik.

Lees ook:

3 tips om te besparen op warm water, en dus ook op de mazoutrekening

3 tips voor uw stookolieaankoop

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.