Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de stookolieprijs per liter vandaag?

29 oktober 2018
Elke dag kunt u op Mazoutonline de stookolieprijs per liter zien. Zo kunt u kiezen om stookolie te bestellen op het moment dat het best voor u uitkomt.
stookolieprijs per liter

De stookolieprijs per liter daalt. Terwijl stookolie verleden week maandag nog 0,7633 euro kostte voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter, bedraagt de prijs vandaag 0,7614 euro.

Deze week ging de stookolieprijs per liter omhoog en omlaag

In de voorbije week blies de stookolieprijs per liter koud en warm. Eerst klom hij naar 0,7657 euro en vervolgens zakte hij terug naar 0,7542 euro. De stookolieprijs had sinds 1 oktober niet meer zo’n laag peil bereikt. Maar naar het einde van de week toe ging het weer bergop naar de prijs van vandaag, nl. 0,7614 euro per liter.

De stookolieprijs per liter is beduidend voordeliger dan medio oktober

Deze zeer lichte daling van de stookolieprijs per liter heeft maar weinig impact op uw bestelling. Voor een aankoopvolume van 2.000 liter bespaart u vandaag maandag 3,80 euro vergeleken met verleden week. Tegelijk betaalt u 72 euro minder dan op 11 oktober, de dag waarom het tarief voor stookolie zijn piek van het jaar bereikte.

Om een nog goedkopere levering stookolie in huis te halen, mag u niet vergeten om snel ook even de aanbiedingen van de leveranciers te vergelijken op het platform Mazoutonline. Vandaag kunt u gemiddeld rekenen op een korting van 0,0139 euro per liter stookolie, wat neerkomt op om en bij 30 euro op een bestelling van 2.000 liter.

Welke zijn de vooruitzichten voor de stookolieprijs per liter in de komende weken?

De daling van de stookolieprijs per liter kan worden verklaard aan de hand van de trend die de prijzen voor ruwe olie volgen. Terwijl een vat Brent uit de Noordzee halfweg oktober nog voor meer 86 dollar werd verhandeld, is hij nu teruggevallen naar 77 dollar.

De verklaring van Saudi-Arabië als zou het land snel in staat zijn om de productie van ruwe olie op te trekken als reactie op de inperking van de Iraanse uitvoer in het licht van de Amerikaanse sancties tegen Teheran, hebben de koersen van het zwarte goud doen slinken.

Toch wijst een en ander erop dat die daling geen lang leven is beschoren. De analisten van Morgan Stanley verklaarden immers dat ze “nog altijd mikken op een Brent van 85 dollar tegen het einde van het jaar”. De nakende inwerkingtreding van de sancties waartoe de Trumpadministratie heeft beslist, op 4 november e.k. om precies te zijn, houdt de druk op de koersen immers zeer hoog.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y