Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de officiële mazoutprijs vandaag?

15 november 2021
Bent u van plan uw mazouttank te laten vullen? Ontdek hier wat de officiële mazoutprijs vandaag is.
mazout prijs

De mazoutprijs schommelt bijzonder vaak. Van maand tot maand, van week tot week en soms zelfs van dag tot dag kan er een groot verschil zijn in de prijs. Mazoutonline analyseert regelmatig de dagprijs van mazout om u een beter beeld van het prijsverloop te geven.

De officiële mazoutprijs gaat vandaag boven 77 cent per liter

De mazoutprijs per liter is vandaag vastgesteld op 0,7711 euro als u minstens 2.000 liter bestelt, en op 0,8016 euro als u een kleinere hoeveelheid koopt. Anders gezegd kost een mazoutlevering van 2.000 liter u vandaag, maandag 15 november 2021, in totaal 1.542,20 euro.

De officiële mazoutprijs is vandaag iets hoger dan afgelopen week

De prijs voor mazout stijgt lichtjes in vergelijking met vorige week. Op 8 november betaalde u namelijk 0,7642 euro per liter. Een bestelling van 2.000 liter kostte u toen 1.528,40 euro, ofwel 13,80 euro minder dan vandaag.

Tijdens de afgelopen week is de mazoutprijs in België verschillende keren gestegen om, op 11 en 12 november, uit te komen op 0,7878 euro per liter. Die dagen betaalde u 1.575,60 euro voor een bestelling van 2.000 liter, ofwel 33,40 euro minder dan vandaag. De prijs per liter ging vervolgens weer licht naar beneden tot het huidige niveau.

De mazoutprijs is een stuk hoger dan afgelopen jaar

Vergelijkt men de mazoutprijs vandaag met de prijs die vorige maand gold, dan blijkt dat hij haast onveranderd is gebleven. Op 15 oktober bedroeg de prijs 0,777 euro per liter, ofwel een (positief, als u op die dag bestelde) verschil van 13,20 euro op een aankoop van 2.000 liter.

Mazout is vandaag echter een stuk duurder dan een jaar geleden. De mazoutprijs bedroeg toen 0,4398 euro per liter! Een bestelling van 2.000 liter kostte toen 'slechts' 879,60 euro, ofwel 662,60 euro minder dan vandaag.

De officiële mazoutprijs van vandaag wordt omhoog geduwd door de olieprijzen

De officiële mazoutprijs van vandaag staat op een dergelijk hoog punt omdat hij nauw samenhangt met de olieprijzen die zelf blijven stijgen. De prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee, de referentie voor de officiële mazoutprijs in België, ligt al enkele weken boven 80 dollar. Tijdens de eerste lockdown om de gezondheidscrisis in te perken, in maart en april 2020, was de prijs tot onder 30 dollar per vat gezakt.

Het lijkt er echter wel op dat die prijsstijging, die verband houdt met het economisch herstel en de toename van de wereldwijde vraag naar olie, geleidelijk afneemt. Het blijft echter moeilijk te voorspellen of dit een reële invloed zal hebben op de mazoutprijzen in de komende weken.

Lees ook:

Hoe vindt u de goedkoopste stookolie?

Mazout bestellen: wat is het beste moment?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.