Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout bestellen: wat is het beste moment?

08 november 2021
We helpen u om het beste moment voor uw mazoutbestelling te bepalen zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.
Het beste moment om mazout te bestellen

Nu de mazoutprijzen stijgen, willen consumenten graag weten wat het beste moment is om een bestelling te plaatsen en zo van de beste prijzen te profiteren.

De mazoutprijs wordt rechtstreeks beïnvloed door de olieprijs en kent dus van nature een grillig verloop. Toch kunt u een beter beeld krijgen van de mazoutprijzen en uw mazout op het beste moment bestellen door verschillende tips te volgen.

Volg de evolutie van de mazoutprijzen

De eerste tip om mazout voor de beste prijs te bestellen lijkt misschien voor de hand liggend: volg regelmatig de prijsevolutie.

U kunt zelfs inspelen op de evolutie van de mazoutprijzen door de olieprijs op de voet te volgen. Een verandering in de prijs van een vat Brent-olie zal enkele weken later tot uiting komen in de mazoutprijs.

Door die twee indicatoren - de olieprijzen en de mazoutprijs - te volgen, zou u beter moeten kunnen inspelen op de prijsontwikkelingen om mazout aan een voordelige prijs te bestellen.

Houd uw voorraad in de gaten en bestel op het juiste moment

Zoals u weet, neemt de prijs per liter stookolie af als u meer stookolie bestelt. Bij een bestelling van 2000 liter mazout krijgt u dus een lagere prijs per liter.

Dat ligt misschien voor de hand, maar toch dient u rekening te houden met de evolutie van de mazoutprijs. Als de stookolieprijs erg hoog is, kan uw bestelling van 2000 liter u per liter meer kosten dan bij een bestelling van 1000 liter op een moment dat de prijzen lager waren.

Het is dan ook bijzonder belangrijk om uw voorraad en de prijsontwikkeling in het oog te houden. Zo kunt u het beste moment voor uw bestelling bepalen.

Wacht niet tot de laatste druppel om mazout te bestellen

Verwarmt u met mazout, dan is het bijzonder belangrijk niet te wachten tot uw tank leeg is alvorens te bestellen. Als dat zo is, dient u uw mazout tegen de geldende prijs te bestellen, of die nu voordelig is of niet.

De prijs van uw dringende stookoliebestelling kan bijvoorbeeld veel hoger zijn dan de prijs van enkele dagen ervoor. Bovendien brengt een spoedlevering ook extra kosten met zich mee, meestal tussen 5 en 20 euro.

Het is dus erg belangrijk om dergelijke situatie te vermijden om van de goedkoopste mazout te kunnen profiteren.

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.