Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de dagprijs voor stookolie?

23 november 2020
In dit artikel komt u te weten wat de huidige dagprijs voor stookolie is en tonen we u hoe die prijs de afgelopen weken geëvolueerd is.
Wat is de dagprijs voor stookolie?

Mazoutonline biedt u regelmatig een analyse van het verloop van de stookolieprijs in België. Door die schommelingen van tijd tot tijd te volgen, kunt u de situatie op de markt beter begrijpen en het meest geschikte moment voor uw stookoliebestelling bepalen.

De huidige dagprijs voor stookolie bedraagt 0,4383 euro/liter

De huidige dagprijs voor stookolie is vastgelegd op 0,4383 euro per liter als u minimaal 2000 liter bestelt. Wilt u minder bestellen, dan betaalt u 0,4677 euro per liter.

In vergelijking met afgelopen week is de stookolieprijs in België dus amper gewijzigd. Afgelopen maandag betaalde u voor een bestelling van minstens 2000 liter een bedrag van 0,4398 euro per liter.

In tussentijd heeft de stookolieprijs wel enkele schommelingen gekend. Op dinsdag 17 november daalde de prijs tot 0,4274 euro per liter. Die dag kostte een stookoliebestelling van 2000 liter in totaal 854,60 euro, ofwel 22 euro minder dan deze maandag. De stookolieprijs kende daarna twee opflakkeringen om op vrijdag uit te komen boven de grens van 44 eurocent (0,4406 euro/liter). Na die piek is de prijs opnieuw gedaald tot de huidige dagprijs.

De dagprijs voor stookolie ligt een stuk lager dan vorig jaar

De huidige dagprijs voor stookolie is een stuk interessanter dan de prijs die het afgelopen jaar op dezelfde datum gehanteerd werd, met name 0,6663 euro per liter voor een bestelling van minimaal 2000 liter. Een jaar geleden betaalde u voor een bestelling van 2000 liter een bedrag van 1332,60 euro, ofwel 456 euro meer dan vandaag.

Goed om te weten

Met uitzondering van dit jaar moeten we al teruggaan tot het jaar 2016 om vergelijkbare stookolieprijzen te vinden.

De aardolieprijs beïnvloedt de stookolieprijs

De COVID-19-pandemie zorgt ervoor dat de huidige dagprijzen voor stookolie een stuk interessanter zijn dan de prijzen die we de afgelopen jaren noteerden.

De aardolieprijzen hebben al enkele maanden moeite om uit het dal te kruipen. De huidige gezondheidscrisis beïnvloedt een groot aantal economische activiteiten in de wereld, wat zich weerspiegelt in de wereldwijde aardolievraag. Het aanbod is nog steeds groot. Volgens de wet van vraag en aanbod is het dan ook niet meer dan logisch dat de prijs van het zwarte goud daalt.

De hoop op efficiënte vaccins tegen het coronavirus heeft er wel voor gezorgd dat de aardolieprijzen sinds het begin van de maand november een stijgende trend kennen. Deze maandag klom de prijs voor een vat Brent-olie uit de Noordzee weer boven de 45 dollar, de hoogste waarde sinds het einde van de maand augustus.

Lees ook:

Hoe en waarom stookolieprijzen voor uw bestelling vergelijken?

Wat maakt mazout goedkoper?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.