Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de dagprijs van stookolie?

12 april 2021
Mazoutonline geeft u regelmatig een update over de dagprijs van stookolie en hoe die prijs in de voorgaande weken geëvolueerd is.
Wat is de dagprijs van stookolie?

De analyse die Mazoutonline meermaals per maand maakt, helpt u om uw stookoliebestelling op het optimale moment te plaatsen.

De dagprijs van stookolie onder de loep

Vandaag, maandag 12 april 2021, worden de volgende stookolieprijzen gehanteerd:

 • 0,5633 euro per liter als u minstens 2000 liter huisbrandolie bestelt;
 • 0,5928 euro per liter als u een kleinere bestelling plaatst.

Een levering van 2000 liter kost u dus maximaal 1.126,60 euro.

Een iets hogere stookolieprijs dan de afgelopen weken

De dagprijs ligt ietwat hoger dan die van afgelopen week. Zo betaalde u op 5 april een bedrag van 0,5614 euro per liter als u minstens 2000 liter bestelde. Een stookolielevering van 2000 liter is vandaag dus 3,80 euro duurder dan een week geleden.

Wanneer we de huidige prijs met die van twee weken geleden vergelijken, is het verschil iets groter. Toen bedroeg de dagprijs 0,5517 euro per liter. Vandaag betaalt u 19,40 euro meer.

Voordeligere stookolieprijs dan een maand geleden

De stookolieprijs is vandaag wel een stuk interessanter dan een maand geleden. Op 12 maart bedroeg de dagprijs 0,5879 euro per liter. Een stookolieaankoop van 2000 liter kostte toen 1175,80 euro, ofwel 53 euro meer dan deze maandag.

Halfweg maart bereikte de stookolieprijs in België immers zijn hoogste niveau sinds de uitbrak van de coronacrisis, waarbij de kaap van 60 eurocent per liter overschreden werd. Sindsdien heeft de prijs de weg naar beneden wel weer ingezet. Momenteel bevindt de prijs zich op het niveau van halfweg februari.

Huidige stookolieprijs hoger dan vorig jaar

Wanneer we de stookolieprijs met die van afgelopen jaar vergelijken, stellen we vast dat de prijs dit jaar opmerkelijk hoger ligt. Een jaar geleden diende u voor een stookoliebestelling van 2000 liter een bedrag van 794,80 euro (0,3974 euro per liter) op te hoesten, ofwel 331,80 euro minder dan vandaag.

Een jaar geleden zakte de stookolieprijs als een kaartenhuisje in mekaar. De wereldwijde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus deden de globale olievraag kelderen, en bijgevolg ook de prijs van een vat ruwe olie op de internationale markten. Die spectaculaire daling zagen we al snel terug in de stookolieprijs. Eind april was die gezakt naar een historisch dieptepunt van 0,3108 euro per liter.

Lees ook:

Wat is de officiële stookolieprijs?

Op zoek naar de goedkoopste mazout?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.