Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolieprijzen naar beneden

08 november 2019
Begin november vertoonden de stookolieprijzen een neerwaartse trend. Profiteer ervan, want mogelijk gaan de prijzen binnenkort weer omhoog.
Stookolieprijzen naar beneden

Hoe evolueren de stookolieprijzen? Als u met stookolie verwarmt, is dit een vraag die u zich regelmatig moet stellen wanneer u wilt bestellen. Mazoutonline helpt u de markttrends te ontcijferen, zodat u het meest geschikte moment voor uw stookolielevering kunt kiezen.

Minder dan 67 cent per liter

De voorbije week zijn de stookolieprijzen gedaald. Afgelopen maandag 28 oktober werd het tarief vastgesteld op 0,6857 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter. Op maandag 4 november kostte een liter stookolie 0,6695 euro. Voor eenzelfde aankoop van 2.000 liter betaalt u deze week dus 32,40 euro minder dan zeven dagen geleden.

Goed om weten

Wanneer u de tijd neemt om de aanbiedingen van de verdelers in uw regio te vergelijken, kunt u nog wat extra euro's besparen. De evolutie van de stookolieprijzen die hier in aanmerking wordt genomen, is immers gebaseerd op de officiële stookolieprijs die in België door de FOD Economie wordt vastgelegd. Het staat elke leverancier echter vrij om een lagere prijs te vragen.

Stookolieprijzen gaan dit kwartaal op en neer

Als we kijken naar de evolutie van de stookolieprijzen op langere termijn, stellen we vast dat de huidige prijs in de lijn ligt van het gemiddelde van de prijzen die het voorbije kwartaal werden opgetekend.

In deze periode gingen de stookolieprijzen flink op en neer, van 0,6204 euro per liter op 9 augustus tot 0,7203 euro per liter op 18 september. Op een bestelling van 2.000 liter stookolie is dat een verschil van maar liefst bijna 200 euro. Sinds 9 oktober is de prijs van huisbrandolie echter verder gestabiliseerd en schommelt die tussen 0,6674 en 0,6865 euro per liter.

Stookolie goedkoper dan vorig jaar

Aan de andere kant zien we, wanneer we de huidige stookolieprijs vergelijken met die van een jaar geleden, dat de consument vandaag een hele mooie deal kan krijgen. Op 4 november 2018 lag de prijs van stookolie vast op 0,7625 euro per liter. Een bestelling van 2.000 liter kostte toen 1.525 euro, dat is 186 euro meer dan vandaag.

Stookolieprijzen weer naar omhoog?

De evolutie van de stookolieprijzen is intrinsiek afhankelijk van de ontwikkeling van de olieprijzen. Die gaan sinds vorige maand opnieuw omhoog. De prijs van een vat Brent-olie klom opnieuw naar 62 dollar, terwijl een vat begin oktober nog minder dan 58 dollar kostte.

Het vooruitzicht van een mogelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China gaf de olieprijzen een opkikker. De Amerikaans-Chinese spanningen wakkeren immers de vrees voor een economische vertraging aan, waardoor de wereldwijde vraag naar olie en dus ook de prijzen dalen. De aangekondigde beursgang van de Saoedische oliegigant Aramco gaf de prijzen eveneens een forse impuls. Het is daarom erg waarschijnlijk dat de stookolieprijzen de komende dagen weer gaan stijgen.

Lees ook:

500, 1.000, 2.000 liter: hoeveel stookolie bestellen?

Uw stookoliefactuur betalen

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.