Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stijgende dagprijs van huisbrandolie

22 februari 2021
Aan het einde van deze februarimaand zit de prijs van stookolie nog steeds in stijgende lijn. We zoomen in op de dagprijs van huisbrandolie en hoe die prijs de afgelopen weken geëvolueerd is.
Stijgende dagprijs van huisbrandolie

Regelmatig neemt Mazoutonline de dagprijs van huisbrandolie voor u onder de loep om meer inzicht te krijgen in de schommelingen en om uw stookoliebestelling op het meest geschikte moment te plaatsen.

De dagprijs van huisbrandolie gaat in stijgende lijn

Vandaag bedraagt de prijs van huisbrandolie 0,5745 euro per liter als u ten minste 2000 liter brandstof bestelt, en 0,6039 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid koopt.

Afgelopen maandag was dat nog 0,5525 euro per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter.

Aan het einde van deze maand februari kent de prijs voor huisbrandolie dus een nieuwe stijging.

Een levering van 2000 liter kost u vandaag 1149 euro, ofwel 44 euro meer dan afgelopen week en 81,40 euro meer dan twee weken geleden. Vergeet niet dat u uw stookolie goedkoper kunt bestellen bij leveranciers die een lager tarief dan de officiële stookolieprijs hanteren. Neem dan ook enkele minuten de tijd om het aanbod van de verschillende leveranciers in uw regio te vergelijken.

De dagprijs van huisbrandolie verandert mee met de olieprijzen

De stookolieprijs is al sinds de maand november in stijgende lijn. Die stijging is sinds het begin van de maand februari nog sterker geworden. In drie weken tijd is de stookolieprijs met meer dan 12 % toegenomen. We moeten al teruggaan naar vorig jaar om gelijkaardige prijzen te zien.

Die stijging van de dagprijs van huisbrandolie hangt nauw samen met het verloop van de olieprijs. Afgelopen week kostte een vat Brent-olie uit de Noordzee, de maatstaf voor de stokolieprijs in België, meer dan 65 dollar. De laatste keer dat de prijs een dergelijk niveau haalde was in januari 2020.

De aardolieprijs stijgt verder

De prijs van het zwarte goud blijft stijgen omdat investeerders optimistisch zijn over het economische herstel – en dus ook over de aardolievraag – na de coronacrisis.

De extreme weersomstandigheden in Texas, het kloppende hart van de energiesector in de Verenigde Staten, geven de olieprijs ook een duwtje in de rug. De koudegolf uit Arctica en de sneeuwval waar de regio afgelopen week mee te maken kreeg, hebben de olieproductie beïnvloed. Veel boorputten stonden door de extreme koude op non-actief. De oliebevoorrading is overigens nog steeds verstoord en dat terwijl de vraag naar energie, en met name mazout, erg hoog is.

Lees ook:

De mazoutprijs in België blijft verder stijgen

De mazoutprijs in België blijft stijgen

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.