Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs in België blijft verder stijgen

15 februari 2021
In vergelijking met afgelopen week is de mazoutprijs nog verder gestegen. Hiermee gaat de prijs voort op de stijgende lijn die sinds begin november is ingezet.
De mazoutprijs in België blijft verder stijgen

Mazout is deze week weer lichtjes duurder geworden. Afgelopen maandag betaalde u voor een bestelling van minstens 2000 liter nog 0,5338 euro per liter. Vandaag tikken we af op 0,5525 euro per liter. Een mazoutlevering van 2000 liter kost u vandaag dus 1105 euro, ofwel 37,40 euro meer dan afgelopen week.

Een snelle stijging van de mazoutprijs in België

Sinds de maand november heeft de mazoutprijs in ons land de weg naar boven ingezet. In slechts drie en een halve maand is de prijs gestegen van 0,3988 euro per liter – voor een aankoop van minstens 2000 liter – tot 0,5525 euro per liter. Dat komt overeen met een stijging van meer dan 38 % in de voorbije vijftien weken.

Een dergelijke stijging, in een relatief kort tijdsbestek, is vrij uitzonderlijk. De stijging compenseert de duizelingwekkende val van de mazoutprijs tijdens de eerste vier maanden van 2020.

Goed om te weten

Het afgelopen jaar heeft de gezondheidscrisis de aardolie- en mazoutprijzen sterk doen dalen. Terwijl u op 1 januari 2020 nog 1394 euro (0,6970 euro/liter) betaalde voor een mazoutbestelling van 2000 liter was dat op 29 april nog maar 621,60 euro (0,3108 euro/liter)!

De mazoutprijs in België op het hoogste niveau sinds een jaar

De mazoutprijs is sinds het begin van afgelopen jaar niet meer zo hoog geweest. We moeten inderdaad teruggaan naar het einde van de maand februari om een gelijkaardig bedrag te zien.

Die evolutie wordt bepaald door de aardoliekoers die de mazoutprijs beïnvloedt. Voor de eerste keer in een jaar kost een vat Brent-olie uit de Noordzee meer dan 60 dollar.

Er zijn verschillende factoren die deze trend verklaren. Het Amerikaanse economische herstelplan, de lancering van de vaccinatiecampagnes tegen COVID-19 en de vertraging van het aantal besmettingen maken de markt optimistisch over de wereldwijde olievraag. Daarnaast heeft de aardolieprijs een flinke duw in de rug gekregen door de onzekerheid over het aanbod. De koudegolf in de Verenigde Staten zou ertoe kunnen leiden dat er in bepaalde putten niet meer geboord kan worden en dat de productie en het transport van aardolie verstoord geraken.

Een interessante mazoutprijs in België

Hoewel de mazoutprijs niet meer op een historisch laag peil staat, zoals in 2020, mag u niet vergeten dat de prijs nog steeds interessant is in vergelijking met de tarieven die we in 2018 en 2019 noteerden.

Vergeet ook niet dat u steeds het aanbod van de mazoutleveranciers kunt vergelijken om uw bestelling bij de meest voordelige leverancier te plaatsen.

Lees ook:

Mazout is een goedkope energiebron

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs in 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.