Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stabiele stookolieprijs aan het begin van dit jaar

04 januari 2021
Aan het begin van dit nieuwe jaar blijft de stookolieprijs min of meer stabiel met een prijs van bijna 49 eurocent per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter.
Stabiele stookolieprijs aan het begin van dit jaar

Tijdens deze eerste week van het jaar 2021 is de prijs vastgelegd op 0,4884 euro/liter voor een levering van minimaal 2000 liter en op 0,5179 euro/liter voor een kleinere bestelling.

Een stabiele stookolieprijs sinds Kerstmis

Hoewel de stookolieprijs het afgelopen jaar een hobbelig parcours heeft gekend, blijft de prijs aan het begin van dit jaar min of meer stabiel. Sinds 25 december is de prijs haast onveranderd gebleven, met minieme schommelingen tussen 0,4872 euro/liter en 0,4918 euro/liter voor een stookoliebestelling van minstens 2000 liter.

Een lagere stookolieprijs dan afgelopen jaar

Vandaag is de prijs voor een stookoliebestelling iets voordeliger dan de afgelopen week. Deze maandag betaalt u voor een bestelling van 2000 liter een bedrag van 976,80 euro, ofwel 6,80 euro minder dan op 28 december 2020.

Als we de klok echter een jaar terugdraaien, is het verschil des te opmerkelijker. Op 4 januari 2020 bedroeg de stookolieprijs 0,6916 euro per liter. Een mazoutaankoop van 2000 liter kostte toen 1383,20 euro, ofwel 406,40 euro meer dan vandaag.

De stookolieprijs terug op het niveau van voor de pandemie

Aan het begin van dit nieuwe jaar bevindt de stookolieprijs zich op een niveau dat sinds de uitbraak van de pandemie niet meer bereikt werd.

De verspreiding van het coronavirus zorgde er immers voor dat de prijs tijdens de eerste vier maanden van 2020 als een kaartenhuisje in elkaar stortte. Sindsdien is de stookolieprijs in België lichtjes uit het dal gekropen. Het heeft echter nog tot het einde van de maand december geduurd vooraleer de kaap van 50 eurocent per liter bereikt werd.

Een opflakkering in 2021?

Na een jaar om snel te vergeten zouden de aardolieprijzen, waar de stookolieprijzen rechtstreeks van afhangen, dit jaar opnieuw moeten opflakkeren. De wereldwijde vaccinaties tegen COVID-19 en de economische heropleving zouden de wereldwijde aardolievraag moeten aanzwengelen. Toch heerst er nog heel wat onzekerheid over het aanbod op de markt.

Deze maandag houden de leden van de OPEC en haar partners een videovergadering om te bepalen hoeveel ruwe olie ze de volgende maand op de wereldwijde markt zullen aanbieden. De organisatie en haar bondgenoten beperken al enkele maanden hun productie om de prijzen van het zwarte goud op een bepaald niveau te houden. Ze gaan er echter wel van uit dat ze hun activiteiten geleidelijk terug kunnen opschroeven. Elke maand zullen de leden van de OPEC+ samenkomen om het productievolume voor de volgende maand vast te leggen, rekening houdend met de situatie op de markt.

Lees ook:

De evolutie van de stookolieprijs in 2020

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs in 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.