Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Onze tips om de goedkoopste stookolie te bestellen

07 oktober 2020
In dit artikel geven we u enkele tips om het hele jaar door zo weinig mogelijk voor uw stookolie te betalen.
Onze tips om de goedkoopste stookolie te bestellen

Als consument bent u ongetwijfeld op zoek naar de goedkoopste stookolieprijs. In dit artikel geven we u enkele tips om uw stookolie op elk moment van het jaar voor de laagste prijs te bestellen.

Volg de evolutie van de aardolie- en stookolieprijzen

Eerst en vooral is het cruciaal om de evolutie van de stookolieprijs in België te volgen. Op die manier bent u op de hoogte van de prijzen op de markt en kunt u beter bepalen op welke momenten stookolie het goedkoopst is.

U kunt zelfs de evolutie van de aardolieprijs op de voet volgen. De stookolieprijs hangt hoofdzakelijk af van de koers van het zwarte goud op de internationale markten. Op die manier kunt u inspelen op een mogelijke verhoging of verlaging van de stookolieprijs. U hoeft overigens geen expert te zijn of de evolutie van de aardolieprijs elk uur van de dag te volgen om te begrijpen hoe het werkt. Als de aardolieprijs stijgt of daalt, volgt de stookolieprijs enkele dagen later meestal dezelfde trend.

Bestel een grote hoeveelheid om minder te betalen

Wilt u zo weinig mogelijk betalen voor uw stookolie? Bestel dan een grote hoeveelheid.

In België worden namelijk twee stookolieprijzen gehanteerd:

 • een prijs voor een stookoliebestelling van minder dan 2000 liter;
 • een tweede, voordeligere prijs, voor leveringen van 2000 liter of meer.

Momenteel is de prijs van een liter stookolie vastgelegd op 0,4342 euro als u minder dan 2000 liter bestelt en 0,4048 euro als u minstens 2000 liter bestelt.

Vaak is het dus beter om te wachten totdat u uw tank met minstens 2000 liter kunt vullen om uw bestelling te plaatsen.

Vergelijk de aanbiedingen van leveranciers om de goedkoopste stookolie te vinden

Een laatste tip om uw stookolie zo goedkoop mogelijk te bestellen: neem de tijd om de prijzen van de leveranciers uit uw regio te vergelijken. Een leverancier kan zelf bepalen of hij een lagere stookolieprijs wil hanteren dan de officiële prijs die door de Belgische overheid wordt vastgelegd.

Om u hierbij te helpen, kunt u op de website van Mazoutonline een zeer gebruiksvriendelijke vergelijker gebruiken. Om te weten te komen welke prijzen de leveranciers in uw regio aanbieden, voert u uw postcode en het aantal liter stookolie dat u wilt bestellen in. Vervolgens krijgt u een overzicht van de stookolieleveranciers uit uw regio. Bij elke leverancier vindt u de aangeboden prijs maar ook de diensten die hij aanbiedt. U dient nu enkel nog maar een keuze te maken op basis van uw voorkeuren.

Lees ook:

Wat maakt mazout goedkoper?

De energieprijs maakt een stookoliebestelling interessant

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.