Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazoutprijs stijgt tot bijna € 0,50 per liter

11 januari 2021
Aan het begin van dit nieuwe jaar blijft de mazoutprijs stijgen. Vandaag betaalt u bijna 50 eurocent per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter.
Mazoutprijs stijgt tot bijna € 0,50 per liter

Sinds het begin van de maand november kunnen we stellen dat een opwaartse trend is ingezet. Terwijl de prijs op 1 november nog minder dan 40 eurocent per liter bedroeg, flirt hij vandaag met de grens van 50 eurocent als u minimaal 2000 liter brandstof bestelt.

Een stijgende mazoutprijs tijdens de afgelopen weken

Op deze maandag 11 januari 2021 bedraagt de mazoutprijs:

 • 0,4976 euro per liter voor elke mazoutaankoop van 2000 liter of meer;
 • 0,5279 euro per liter voor elke bestelling van een kleinere hoeveelheid.

Afgelopen week bedroeg de mazoutprijs 0,4884 euro per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter. Een mazoutlevering van 2000 liter is dus vandaag iets duurder (18,40 euro) dan afgelopen maandag.

Het prijsverschil is meer uitgesproken in vergelijking met afgelopen maand. Deze maandag betaalt u 60 euro meer dan op 11 december 2020.

Goed om te weten

Om uw mazout steeds zo goedkoop mogelijk te bestellen, raden we u aan om even de tijd te nemen om de prijzen te vergelijken. De leveranciers uit uw regio hanteren immers verschillende tarieven.

Mazoutprijs nog steeds goedkoper dan het afgelopen jaar

Hoewel de mazoutprijs in de afgelopen weken gestegen is, zit hij nog ver van het niveau dat we aan het begin van het afgelopen jaar optekenden.

Op 11 januari 2020 bedroeg de mazoutprijs 0,6800 euro per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter. Voor dergelijke bestelling moest u dus 1360 euro neertellen, ofwel 364,80 euro meer dan vandaag!

De mazoutprijs volgt de aardolieprijs

De mazoutprijs wordt direct beïnvloed door de aardolieprijs die al een tijdje terug aan het stijgen is. De prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee, die als referentie wordt gebruikt voor de mazoutprijs in België, overschrijdt deze maandag de grens van 55 dollar per vat. Het is al van eind februari 2020, en dus voor de uitbraak van de coronapandemie, geleden dat de prijs dergelijk niveau heeft gehaald.

Na twee dagen onderhandelen kondigden de leden van de OPEC+ afgelopen week aan dat ze de beslissing hebben genomen om hun aardolieproductie zeer lichtjes te verhogen. Dat nieuws heeft de olieprijzen een duwtje in de rug gegeven. In tal van landen over de hele wereld is de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus ondertussen begonnen. Dat heeft eveneens geleid tot een stijgende aardolievraag en het feit dat de prijzen van het zwarte goud niet meer gezakt zijn.

Lees ook:

Waarom verschilt de prijs per mazoutleverancier?

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs in 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.