Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout is goedkoper dan een week geleden

12 juli 2021
Na verschillende weken van opeenvolgende stijgingen is mazout vandaag goedkoper geworden. Profiteer ervan om de goedkoopste mazout te bestellen!
Mazout is goedkoper dan een week geleden

De afgelopen maanden is de mazoutprijs blijven stijgen. Terwijl u op 1 april nog 0,5704 euro per liter diende te betalen, was dat bedrag drie maanden later al gestegen naar 0,6482 euro per liter. Deze maandag is de mazoutprijs gedaald. Hij is dan ook goedkoper dan een week geleden.

Mazout is goedkoper dan afgelopen week.

Vandaag betaalt u 0,6435 euro per liter voor elke aankoop van minstens 2000 liter. Afgelopen maandag diende u nog 0,6538 euro per liter op te hoesten.

In de tussentijd steeg de mazoutprijs tot 0,6628 euro per liter op 7 juli, om twee dagen later te zakken tot 0,6379 euro per liter. Als we de afgelopen week bekijken, stellen we vast dat de consument op 9 juli de goedkoopste mazout kon bestellen.

Een betere prijs voor een mazoutbestelling

Als we rekening houden met de bovenstaande tarieven, betaalt u voor een mazoutbestelling van 2000 liter vandaag in totaal 1287 euro. Afgelopen week moest u nog 1307,60 euro ophoesten, ofwel 20,60 euro meer.

In zeven dagen is de mazoutprijs dus met bijna 16% gedaald. Hij bevindt zich momenteel op hetzelfde niveau als dat van de derde week van juni. Voor wie een stookolietank moet vullen, is dit dus het uitgelezen moment om de goedkoopste mazout te bestellen.

Een goedkopere mazoutbestelling dankzij de onenigheid bij de OPEC+-landen

Mazout is vandaag goedkoper omdat hij de recente trend van de aardoliekoers volgt.

Afgelopen week kostte een vat Brent-olie - de referentie voor de mazoutprijs in België - bijna 78 dollar. Vandaag is die prijs gezakt tot 74 dollar. De aardolieprijs is gedaald vanwege de spaak gelopen onderhandelingen tussen de leden van de OPEC+. De dertien landen van het kartel en hun tien partners slagen er namelijk niet in om een overeenkomst te vinden over hun productieniveau vanaf de maand augustus. Zoals u misschien nog weet, heeft de OPEC+ sinds vorig jaar een strategie ingevoerd om de productie van het zwarte goud te beperken. De organisatie hoopt hiermee het beschikbare aanbod op de markten te verminderen om de olieprijzen een duwtje in de rug te geven.

Die onzekerheid over het aanbod weerspiegelt zich in een terughoudende markt. Ruwe olie is teruggevallen en stookolie is nu goedkoper. Het is echter moeilijk te voorspellen of die prijsdaling zich in de komende dagen zal verderzetten.

Lees ook:

De mazoutprijs stijgt verder

De officiële brandstofprijzen stijgen tot boven € 0,65/liter

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.