Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs stijgt verder

05 juli 2021
De mazoutprijs blijft stijgen. Vandaag betaalt u al meer dan 65 eurocent per liter voor elke bestelling van minstens 2000 liter.
De mazoutprijs stijgt verder

Regelmatig geeft Mazoutonline u een analyse van de evolutie van de mazoutprijs om u een beter inzicht in de markt te geven en uw brandstof op het beste moment te bestellen.

De mazoutprijs stijgt tot boven € 0,65/liter

De mazoutprijs heeft al enkele weken de weg naar boven ingezet. Aan het begin van deze julimaand is de prijs opnieuw gestegen.

De mazoutprijs in België bedraagt momenteel 0,6538 euro per liter als u minstens 2000 liter bestelt. Wilt u minder bestellen, dan betaalt u 0,6833 euro per liter.

De mazoutprijs gaat in stijgende lijn

Vandaag, 5 juli 2021, betaalt u voor een mazoutlevering van 2000 liter een bedrag van 1307,60 euro. Dat komt neer op:

 • 8,40 euro meer dan afgelopen week;
 • 68,80 euro meer dan vorige maand;
 • 166,80 euro meer dan drie maanden geleden;
 • 380,20 euro meer dan vorig jaar.

De mazoutprijs steeg dus iets meer dan 5% in een maand, 14% in drie maanden en 41% in een jaar.

De mazoutprijs volgt de stijging van de olieprijzen

We moeten al teruggaan tot januari 2020, voor de uitbraak van de COVID-19-pandemie, om zo'n hoge mazoutprijs te zien. Toen de coronacrisis in alle hevigheid woedde, stortten de aardolieprijs, en bijgevolg de mazoutprijs, als een kaartenhuisje in mekaar. Sinds november 2020 hebben de aardolieprijzen de weg naar boven weer ingezet.

Een vat Brent-olie uit de Noordzee, de benchmark voor de mazoutprijs in België, kost vandaag meer dan 76 dollar per vat, een bedrag dat zelfs hoger ligt dan voor de coronacrisis. We moeten al teruggaan tot oktober 2018 om een dergelijke prijs te noteren.

De afgelopen maanden is de koers van het zwarte goud uit het dal gekropen door de geleidelijke hervatting van de wereldwijde vraag en het akkoord voor een productiebeperking van de OPEC+-landen. De leden van de organisatie en hun bondgenoten kwamen eind vorige week samen om de quota te bepalen die vanaf augustus zullen gelden. Er is echter nog geen akkoord uit de bus gekomen. Ze dienen een beslissing te nemen over wat ze met de productieverminderingsstrategie zullen doen. Die beslissing zal de komende weken zeker een invloed hebben op de mazout- en aardolieprijzen.

Lees ook:

Mazout bestellen: de beste momenten van het 1ste semester van 2021

Voorspellingen voor de stookolieprijs in het 2e semester van 2021

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.