Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Lichte daling van de stookolieprijs in België

04 maart 2024
De stookolieprijs is de afgelopen dagen licht gedaald en bevestigde daarmee de neerwaartse trend die drie weken geleden begon.
Lichte daling van de stookolieprijs in België

Nadat de stookolieprijs aan het begin van dit jaar gestaag de hoogte inging, zonder de pieken van afgelopen september te bereiken, is de prijs sinds enkele weken weer aan het dalen. Dit is goed nieuws voor de portemonnee van gezinnen die met stookolie verwarmen. Een terugblik op een nogal rustige week.

Een dalende stookolieprijs

Deze maandag 4 maart bedraagt de stookolieprijs per liter in totaal 0,9317 euro, terwijl we op 26 februari, een week eerder, een bedrag van 0,9482 euro per liter mochten noteren. Voor een bestelling van 2.000 liter brandstof ging het bedrag op uw factuur van 1.896,4 euro naar 1.863,40 euro, een daling van 33 euro.

De goedkoopste dag van de afgelopen week was 1 maart, toen de stookolieprijs per liter uitkwam op 0,9282 euro, wat resulteerde in een prijs van 1.856,4 euro voor een bestelling van 2.000 liter.

Een gestage daling in de afgelopen drie weken

De hoogste prijs voor stookolie per liter sinds het begin van het jaar werd genoteerd op 13 februari. Die dag werd een liter stookolie verkocht aan 1,0250 euro. Hoewel de prijs een paar dagen boven de grens van één euro bleef, daalde hij in de daaropvolgende weken tot het huidige niveau.

Als u uw bestelling tot het begin van deze maand maart had uitgesteld, had u meer dan 180 euro kunnen besparen op een hoeveelheid van 2.000 liter.

Wat zijn de voorspellingen voor de brandstofprijzen in België?

Het blijft moeilijk om in te schatten hoe de stookolieprijs in de komende weken zal evolueren. Saoedi-Arabië en Rusland, twee van de belangrijkste landen van de OPEC+, en andere leden van de organisatie, hebben een verlenging met drie maanden van hun productie- en exportbeperkingen aangekondigd. Desondanks merken we dat de stookolieprijzen op deze maandag 4 maart gestagneerd zijn.

Dat komt omdat de markt al rekening had gehouden met de bovenstaande beslissing. Ze heeft dus geen effect gehad op de prijs per vat. De organisatie komt begin juni opnieuw samen in Wenen en zal dan beslissen over de productieniveaus voor de tweede helft van het jaar en zelfs voor 2025.

Goedkoop kwaliteitsvolle mazout bestellen

Naast het feit dat we u regelmatig informeren over de evolutie van de stookolieprijs, garanderen we u ook altijd de laagste prijs in uw regio. Met onze prijsvergelijkingstool kunt u makkelijk de beste keuze maken. Als de prijs u bevalt, kunt u rechtstreeks bij de gewenste leverancier bestellen.

Lees ook:

De invloed van geopolitieke conflicten op uw mazoutbestelling

Hoe wordt de officiële stookolieprijs bepaald?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y