Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe evolueerde de mazoutprijs in het 2e kwartaal van 2020?

22 juni 2020
Nu de maand juni op zijn einde loopt, blikt Mazoutonline terug op de evolutie van de mazoutprijs tijdens het tweede kwartaal van 2020.
evolutie mazoutprijs in het 2e kwartaal van 2020

Veranderingen in de aardolieprijzen zorgen ervoor dat de mazoutprijs regelmatig op en neer gaat. Als consument is het erg belangrijk om de evolutie van de mazoutprijs op de voet te volgen. Zo krijgt u een beter beeld van de markt en kunt u uw bestelling op het ideale moment plaatsen. In dit artikel geeft Mazoutonline u een overzicht van de evolutie van de mazoutprijs tijdens het tweede kwartaal van dit jaar.

Laagste mazoutprijs aan het einde van april

Tijdens de eerste twee weken van april bleef de mazoutprijs schommelen tussen 0,39 en 0,42 euro per liter. Nadien dook de prijs sneller omlaag. Aan het einde van de maand betaalde u slechts 0,3113 euro voor een liter brandstof!

Een mazoutbestelling van 2000 liter kostte u 622,60 euro, ofwel

 • 208,60 euro minder dan de vorige maand;
 • 477,20 euro minder dan twee maanden eerder.

Op 29 april bereikte de mazoutprijs zijn dieptepunt met een prijs van 0,3198 euro per liter. De afgelopen jaren stond de prijs nog nooit zo laag. Het vorige 'record' dateert van de periode tussen 21 en 29 januari 2016. Toen betaalde u voor een liter mazout slechts 0,3638 euro.

De mazoutprijs kruipt uit het dal

Sinds begin mei heeft de mazoutprijs opnieuw een opwaartse trend ingezet. Op 1 mei bedroeg de mazoutprijs 0,3290 euro per liter. Een maand later was de prijs al gestegen naar 0,3884 euro per liter.

En met het einde van het tweede kwartaal voor de deur, is de prijs van een liter mazout gestegen tot meer dan 45 cent per liter. Ondanks die duidelijke klim bereikte hij wel nog niet hetzelfde niveau als aan het begin van het kwartaal. Het blijft dus nog steeds erg interessant om mazout te bestellen.

De mazout- en aardolieprijs gaan hand in hand

De schommelingen in de mazoutprijs hangen sterk af van de aardolieprijzen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de aardolieprijzen tijdens het tweede kwartaal van dit jaar gekelderd zijn.

De mazoutprijzen zijn inderdaad als een kaartenhuisje in elkaar gezakt door de invoering van de lockdown in talrijke landen wereldwijd. De maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben de economische groei vertraagd en de vraag naar aardolie doen sputteren.

De mazoutprijs is nadien opnieuw gestegen dankzij de geleidelijke hervatting van de activiteiten in China en Europa maar ook dankzij de beslissing van de OPEC en haar partners. De olieproducerende landen hebben ervoor gekozen om nog minder olie op te pompen om het aanbod op de markt terug te schroeven. Ze hopen dat de koers van het zwarte goed op die manier terug zal stijgen.

Lees ook:

Wat betekent de beslissing van de olieproducenten voor de prijs van uw mazoutbestelling?

Stookolie bestellen: een terugblik op het 1ste kwartaal van 2020

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.