Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Goedkoop mazout kopen? Snel zijn is de boodschap!

25 mei 2020
De prijs van mazout gaat weer omhoog... Als u nog wilt profiteren van de laagste prijs, is het nu tijd om uw bestelling door te geven.

De prijs van mazout is de voorbije weken spectaculair gezakt. Na een daling sinds begin januari bereikte de mazoutprijs op 29 april een dieptepunt van 0,3108 euro per liter voor bestellingen van minstens 2.000 liter. Op die dag moest u voor een mazoutlevering van 2.000 liter amper 621,60 euro neertellen. Nooit eerder konden consumenten zo voordelig mazout kopen.

Mazout wordt weer duurder... maar is nog steeds goedkoop

Het staat vast dat deze nooit eerder geziene daling van de mazoutprijs niet blijft duren. Zo lijkt de prijs sinds begin mei weer te stijgen. Tijdens de eerste twintig dagen van de maand ging de mazoutprijs met meer dan 16% omhoog, van 0,3290 euro per liter naar 0,3819 euro per liter voor bestellingen vanaf 2.000 liter.

Ondanks deze stijging blijft mazout nog steeds erg goedkoop. U hebt dus nog tijd om te profiteren van mazout tegen de laagste prijs om uw tank te vullen. Wanneer u op maandag 25 mei een bestelling van 2.000 liter zou plaatsen, moet u daarvoor niet meer dan 774,60 euro betalen. Een erg voordelige prijs, want vorig jaar moest u voor dezelfde bestelling nog 1.374 euro neertellen en in 2018 1.451 euro, zowat het dubbele van wat u nu betaalt!

Goed om te weten

Om van de laagste prijs te profiteren vergelijkt u best de aanbiedingen van verschillende leveranciers in uw buurt vooraleer u uw bestelling plaatst. Iedere handelaar kan immers vrij zijn eigen mazoutprijs bepalen, zolang die niet hoger is dan de officiële mazoutprijs die door de Belgische staat wordt vastgesteld.

Mazout tegen de laagste prijs: hoe lang nog?

Het is erg waarschijnlijk dat mazout de komende weken duurder wordt. De mazoutprijs stond de afgelopen maanden immers uitzonderlijk laag. Het zal dus niet gemakkelijk zijn om de komende weken een betere prijs te vinden.

Ter herinnering: de prijs van Brentolie uit de Noordzee, die als referentie wordt gebruikt voor de mazoutprijs in België, is vorige maand gezakt tot 16 dollar per vat. Na een zwarte maand april klom de prijs van een vat de afgelopen dagen naar 35 dollar. De drastische productieverlagingen die de OPEC-landen en hun partners sinds het begin van deze maand hebben doorgevoerd, lijken vruchten af te werpen. Ook de eerste maatregelen voor de afbouw van de lockdown in Europa en het herstel van de economische activiteit in China duwen de prijzen weer omhoog. Het evenwicht op de markt begint zich stilletjes aan weer te herstellen, ook al zijn we nog ver af van het niveau van voor de crisis.

Lees ook:

In welke maand van het jaar is mazout het voordeligst?

Vijf tips om goedkope mazout te bestellen

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.