Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

In welke maand van het jaar is mazout het voordeligst?

07 april 2020
Doet u wel degelijk een goede zaak als u mazout in de lente koopt, in plaats van in november, in het midden van de winter? Niet altijd, en we leggen u uit waarom.
voordeligste mazout

We kunnen ondertussen al enkele dagen van een mooi zonnetje genieten. Is dit het juiste moment om mazout te laten leveren? Er was een tijd toen sommigen dachten dat de mazoutprijs aantrekkelijker was in de lente en in de zomer, tussen de maanden maart en augustus. In die periode was het aanbod immers lager dan de vraag waardoor de prijzen licht daalden. Tegenwoordig is er niet meer echt een periode van het jaar waarin u uw tank voordeliger kunt vullen. Er zijn ook heel wat andere criteria die de mazoutprijs bepalen:

  • de vraag en het aanbod van aardolie op wereldvlak;
  • de verhouding tussen munten;
  • de geopolitieke situatie, voornamelijk die van de producerende en belangrijkste olie-afnemende landen;
  • de exploitatiekosten van de olievoorraden.

Volg de prijsevolutie om stookolie op het juiste moment te kopen

Vandaag kunt u het hele jaar door een goede zaak doen. Het is niet eenvoudig om in te schatten wanneer de prijzen het voordeligst zijn maar er bestaan wel enkele eenvoudige manieren om uw stookolie zo goedkoop mogelijk te kopen. We raden u aan om de evolutie van de mazout- en aardolieprijs zo goed mogelijk op te volgen. Hierdoor kunt u de grote trends in kaart brengen. Als de prijzen beginnen stijgen, moet u niet te lang wachten om een bestelling bij uw leverancier te plaatsen. Doet u dat wel, dan kan u een stuk duurder uitkomen. Denkt u echter dat de prijzen gaan dalen? Wacht dan nog enkele dagen om te kijken of de trend zich doorzet.

In sommige gevallen zijn kleinere bestellingen interessanter dan een grote bestelling van 2000 liter.

Surf naar Mazoutonline om de prijsschommelingen nauwlettend in het oog te houden en om het aanbod van de verschillende leveranciers in uw buurt te vergelijken.

Wacht niet tot het laatste moment om stookolie te kopen

Wilt u uw stookolie aan een zo goedkoop mogelijk tarief bestellen? Wacht dan niet totdat uw tank volledig leeg is. Als u zonder mazout zit, moet u dringend een bestelling plaatsen, ongeacht de prijs. Niet alleen vervelend maar soms ook duurder omdat uw leverancier u mogelijk een toeslag voor een dringende levering aanrekent.

Vergeet niet dat de prijzen voor een mazoutaankoop vandaag erg voordelig zijn. Afgelopen jaar betaalde u op deze dag 1407 euro voor een levering van 2000 liter mazout. Vandaag betaalt u voor dezelfde hoeveelheid nog maar 835 euro, ofwel 572 euro minder!

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y