Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Vijf tips om goedkope mazout te bestellen

22 januari 2020
Het is niet eenvoudig om de schommelingen van de mazoutprijs in te schatten. Wij geven u alvast enkele tips om uw stookolietank voordelig te vullen.
Vijf tips om goedkope mazout te bestellen

Al enkele jaren wordt er aangeraden om uw stookoliebestelling in de zomer te plaatsen zodat u niet te diep in de buidel moet tasten. De vraag is in die periode immers lager waardoor de prijs soms ook daalt.

Vandaag spelen vele factoren een rol bij de bepaling van de stookolieprijs. We hebben het dan in het bijzonder over de aardolieprijs, de verhouding tussen munten en de geopolitieke context in de producerende landen. Het is dan ook raadzaam om naar andere tips te luisteren om uw stookolie aan de beste prijs te kopen. Dit zijn onze vijf tips om uw mazout goedkoop te bestellen.

1. Volg de prijzen op de voet

Een simpele tip om uw stookolie goedkoop te bestellen: volg de evolutie van de prijs zo goed mogelijk. De prijs van mazout kan van week tot week enorm verschillen. Door dagelijks het prijsverloop te volgen, kunt u een trend afleiden en bestellen wanneer de prijs op zijn laagste punt staat. Vergeet niet dat een daling van vijf eurocent per liter overeenkomt met een niet te onderschatten besparing van 100 euro op een mazoutbestelling van 2000 liter.

2. Speel leveranciers tegen elkaar uit

De officiële stookolieprijs wordt elke dag vastgelegd door de FOD Economie. Het betreft de maximale prijs waaraan mazout door de leveranciers verkocht mag worden. Dat betekent dat niet alle leveranciers dezelfde prijs hanteren. Aarzel dus niet om met verschillende verkopers contact op te nemen. Zo kent u hun prijzen maar weet u ook welke diensten ze aanbieden.

Surf naar het platform Mazoutonline om de tarieven van de verschillende leveranciers eenvoudig te vergelijken.

3. Koop een grote hoeveelheid

Alle leveranciers bieden een voordelig tarief aan als u 2000 liter of meer bestelt. Als u de mogelijkheid hebt, kunt u best een grote hoeveelheid kopen.

4. Kiezen voor gewone stookolie of mazout met hoog rendement?

Leveranciers bieden naast gewone stookolie ook stookolie met een hogere kwaliteit aan, een beetje zoals bij brandstof voor auto's. Wilt u uw stookoliebestelling zo voordelig mogelijk houden? Kies dan voor gewone stookolie. Die stookolie is twee tot drie eurocent goedkoper dan stookolie met hoog rendement. Om een correcte vergelijking te maken, is het wel belangrijk om de eigenschappen van de twee producten tegen elkaar af te wegen.

Mazout Ultra is bijvoorbeeld een stookolie met zeer hoog rendement omdat hij enkele voordelen heeft ten opzichte van de klassieke variant:

 • hogere weerstand tegen de koude;
 • betere verbranding om meerverbruik te vermijden;
 • minder CO2-uitstoot in de omgeving;
 • betere bescherming van uw verwarmingsinstallatie.

Uw leverancier zal u vertellen welke brandstof voor u het meest geschikt is.

5. Wacht niet tot uw tank leeg is

Een laatste kleine tip om uw stookolie zo goedkoop mogelijk aan te schaffen: wacht niet tot het laatste moment om uw bestelling te plaatsen!

U bewijst er uzelf geen gunst mee als u te lang wacht en in paniek naar uw leverancier belt omdat uw tank zo goed als leeg is. U kunt niet anders dan stookolie kopen, zelfs als de prijs hoger is dan de vorige of volgende weken.

Bovendien kan een dringende stookolielevering in bepaalde gevallen zelfs tot extra kosten leiden. Houd de oliemeter op uw tank dan ook nauwlettend in het oog om onaangename verrassingen te vermijden.

Lees ook:

Hoe zit het met de kwaliteit van de goedkoopste stookolie?

Wie biedt de goedkoopste mazoutprijs voor verwarming?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.