Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijzen vandaag

12 oktober 2021
Hoeveel bedraagt de stookolieprijs vandaag? Hoe is de prijs de afgelopen week geëvolueerd? Mazoutonline geeft u zijn analyse.
stookolieprijzen vandaag

Vandaag, maandag 11 oktober 2021, ligt de stookolieprijs vast op 0,7615 euro per liter als u ten minste 2000 liter brandstof bestelt, en op 0,7920 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid koopt.

Een bestelling van 2.000 liter kost u nu 1523 euro. Voor een aankoop van 1000 liter betaalt u 792 euro. Het is al van oktober 2018 geleden dat de dagprijs van stookolie nog een dergelijk niveau heeft gehaald. U kunt echter nog steeds minder betalen door de aanbiedingen van de verschillende leveranciers uit uw regio te vergelijken. Vergeet niet dat we in dit artikel verwijzen naar de officiële stookolieprijs, vastgesteld door de Belgische regering. Een leverancier kan zijn klanten steeds een lagere prijs aanbieden indien hij dat wenst.

De stookolieprijs is vandaag duurder dan afgelopen week

De afgelopen week noteerden we een algemeen stijgende trend voor de stookolieprijs. Vorige maandag betaalde u nog 0,7335 euro per liter voor een levering van minimaal 2000 liter.

De volgende dag dook de prijs onder 73 eurocent en tikte hij af op 0,7299 euro per liter. Een mazoutbestelling was op die dag van de week het voordeligst, met een prijs van 1459,80 euro, ofwel 23,20 euro minder dan vandaag.

Nadien begon de prijs echt opnieuw te stijgen. Op donderdag 7 oktober bereikte hij zijn piek, met een bedrag van 0,7728 euro per liter. Voor een stookolielevering van 2000 liter betaalde u op die dag een bedrag van 1545,60 euro. Dat is 22,60 euro meer dan vandaag.

De stookolieprijs daalde vervolgens tot 0,7608 euro per liter, alvorens weer te stijgen tot de huidige dagprijs.

De dagprijs van stookolie blijft stijgen

Sinds eind augustus is de prijs van een stookoliebestelling opmerkelijk gestegen. De dagprijs is dan ook hoger dan afgelopen maand. Op 11 september diende u 1314,80 euro (0,6574 euro per liter) te betalen voor een aankoop van 2000 liter. Dat is maar liefst 208,20 euro minder dan vandaag.

In vergelijking met het afgelopen jaar is het verschil nog groter. Een jaar geleden herstelde de stookolieprijs zich langzaam nadat hij eind april - vanwege de gezondheidscrisis - een dieptepunt had bereikt. In die periode bedroeg de dagprijs van stookolie slechts 0,4319 euro per liter. Voor een bestelling van 2000 liter betaalde u 863,80 euro. Dat is welgeteld 659,20 euro minder dan vandaag!

De dagprijs van stookolie verandert mee met de olieprijzen

De stookolieprijzen staan vandaag op een bijzonder hoog peil omdat ze de trend van de sterk stijgende olieprijzen volgen. Momenteel bedraagt de prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee meer dan 84 dollar. Eind augustus was dat nog 70 dollar.

De prijzen van het zwarte goud worden in hoofdzaak bepaald door de vrees dat de wereldwijde vraag na de pandemie sterk zal aantrekken, terwijl het aanbod voorlopig ontoereikend blijft.

Lees ook:

Bestel 2.000 liter voor de goedkoopste stookolie

Op zoek naar de goedkoopste mazout?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.