Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs daalt weer lichtjes

28 oktober 2020
De afgelopen week is de stookolieprijs weer lichtjes gedaald. Hét moment dus om uw stookolie te bestellen.
De stookolieprijs daalt weer lichtjes

De stookolieprijs schommelt zeer regelmatig. Mazoutonline wil u graag op de hoogte houden en helpen om uw stookoliebestelling op het beste moment te plaatsen. Via zijn artikelen biedt het platform u een eenvoudige analyse van de prijsevolutie die de brandstof de afgelopen weken doorlopen heeft.

Een lagere stookolieprijs dan afgelopen week

Terwijl het einde van de maand oktober nadert, de temperaturen dalen en steeds meer gezinnen de verwarming aanzetten, is de stookolieprijs weer lichtjes gedaald.

De afgelopen week betaalde u 0,4308 euro per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter. Nadat de prijs op dinsdag lichtjes steeg, zakte hij vervolgens verder weg. Afgelopen weekend kroop de prijs weer lichtjes overeind om uiteindelijk uit te komen op 0,4227 euro per liter. Een goede zaak voor u: vandaag betaalt u voor een stookolielevering van 2000 liter in totaal 16,20 euro minder dan afgelopen maandag.

Een hogere stookolieprijs dan aan het begin van de maand

De huidige stookolieprijs ligt lichtjes hoger dan de prijs aan het begin van de maand.

Op 1 oktober bedroeg de stookolieprijs voor een aankoop van minstens 2000 liter in totaal 0,4133 euro per liter. Vervolgens zakte de prijs naar 0,4047 euro per liter, om geleidelijk terug te stijgen tot 0,4342 euro per liter op de 13e van de maand. Dat was het hoogste peil sinds het begin van de maand september.

Een lagere stookolieprijs dan afgelopen jaar

In vergelijking met het afgelopen jaar is de stookolieprijs vandaag een stuk voordeliger. Toen diende u 0,6857 euro per liter te betalen. Een bestelling van 2000 liter was maar liefst 526 euro duurder!


Het is dan ook het uitgelezen moment om uw tank voor de start van de winter te vullen. Aarzel niet om de aanbiedingen van de mazoutleveranciers uit uw regio te vergelijken om van de beste prijs te profiteren.

De stookolieprijs verandert mee met de aardolieprijs

Het verloop van de stookolieprijs kunnen we beter begrijpen door de aardolieprijs onder de loep te nemen. De afgelopen weken kende die een vrij grillig verloop, met hoogtes en laagtes, zonder een duidelijke trend te vertonen.

Tussen 14 en 21 oktober daalde de prijs voor een vat Brent met bijna twee dollar. Hij kreeg zware klappen door het wekelijkse rapport van het Amerikaans Energiebureau (EIA) dat een toename van de voorraden in het land bericht. De tweede golf van COVID-19, die wereldwijd verschillende landen treft en nieuwe beperkende maatregelen met zich meebrengt, heeft namelijk een impact op de wereldwijde olievraag.

Lees ook:

De evolutie van de stookolieprijs in het 3e kwartaal van 2020

Hoe en waarom stookolieprijzen voor uw bestelling vergelijken?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.