Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De prijs per liter stookolie blijft stijgen

01 maart 2021
Net zoals in de voorbije weken zien we dat de stijgende aardolieprijs de prijs per liter stookolie verder doet stijgen. Een korte analyse.
De prijs per liter stookolie blijft stijgen

De stookolieprijs per liter is vandaag vastgelegd op 0,5845 euro per liter als u ten minste 2000 liter brandstof bestelt, en op 0,6139 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid koopt.

De stookolieprijs per liter klimt al vier maanden

Opnieuw is de prijs per liter stookolie gestegen ten opzichte van de vorige weken. Voor een stookoliebestelling van 2000 liter betaalt u vandaag:

 • 20 euro meer dan afgelopen maandag;
 • 64 euro meer dan twee weken geleden;
 • 148,20 euro meer dan afgelopen maand.

Sinds begin november evolueert de stookolieprijs per liter gestaag opwaarts. Op 1 november 2020 bedroeg de prijs 0,3988 euro voor een levering van minstens 2000 liter. Twee maanden later, op 1 januari 2021, was dat 0,4884 euro. En vandaag, 1 maart 2021, betaalt u 0,5845 euro per liter. In vier maanden tijd is de stookolieprijs dus met meer dan 46% geklommen.

Mazoutprijs omhoog gestuwd door de aardolieprijs

Afgelopen week lag de prijs van een liter stookolie echter hoger dan de prijs nu maandag. Vorige vrijdag betaalde u 0,5877 euro voor een levering van minstens 2000 liter. Het was al van 26 februari 2020 geleden dat u zo'n bedrag moest neertellen.

De stijging van de stookolieprijs hangt nauw samen met die van de aardolieprijs. Afgelopen donderdag behaalde de prijs zijn hoogste punt sinds januari 2020. Investeerders zijn namelijk optimistisch over de opflakkering van de wereldwijde olievraag. De prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee, de referentie voor de stookolieprijs in België, bedroeg 67,70 dollar, alvorens licht te dalen.

Momenteel is het wachten op de uitkomst van de vergadering van de leden van de Organisatie van olie-exporterende Landen (OPEC) en hun bondgenoten op woensdag en donderdag. Ze dienen te beslissen over een mogelijke verhoging van de productie, wat de prijzen op de oliemarkt in de komende weken zal beïnvloeden.

De prijs van een liter stookolie blijft hoe dan ook aantrekkelijk


In vergelijking met de prijzen van voor het begin van de gezondheidscrisis is de prijs van een liter stookolie nog steeds zeer aantrekkelijk. In 2019 schommelde de prijs tussen 0,5703 en 0,7366 euro per liter. Dag op dag twee jaar geleden bedroeg de prijs 0,6920 euro. Een stookolieaankoop van 2000 liter kostte toen 1384 euro, ofwel 215 euro meer dan vandaag.

Bovendien zorgen de leveranciers op het platform van Mazoutonline er elke dag voor dat ze u hun beste prijzen aanbieden. Neem dan ook enkele minuten de tijd om hun aanbod te vergelijken en uw stookolie aan de beste prijs te kopen.

Lees ook:

De impact van de vaccinatie tegen COVID-19 op uw stookoliebestelling

3 tips voor uw stookolieaankoop

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.