Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De laagste mazoutprijs sinds april

28 november 2022
De afgelopen weken is de prijs van mazout gedaald. Een terugblik op de afgelopen dagen, waarin deze trend werd bevestigd.
De laagste mazoutprijs sinds april

Misschien weet u nog dat de prijs van huisbrandolie in oktober een recordhoogte bereikte. Sindsdien is de mazoutprijs, ondanks enkele lichte stijgingen, gedaald. In dit artikel blikken we terug op de afgelopen dagen die de trend van de afgelopen weken hebben gevolgd.

De prijs van mazout daalt opnieuw

Ondanks een lichte piek op donderdag 24 november is de prijs van huisbrandolie de afgelopen dagen verder gedaald. Op maandag 21 november kostte een liter stookolie u 1,1349 euro voor een bestelling van minimaal 2.000 liter, ofwel 2.269,82 euro in totaal. Op maandag 28 november betaalde u voor dezelfde bestelling een bedrag van 2.184 euro (1,0920 euro/liter), waardoor u 85,82 euro op uw factuur kon besparen.

Opmerkelijk is dat we een dergelijk tarief niet meer gezien hebben sinds 9 april, slechts enkele weken na een indrukwekkende stijging. Op die dag kostte een liter stookolie u 1,0808 euro als u minstens 2.000 liter bestelde.

Hoe zal de mazoutprijs evolueren?

Sinds 12 oktober, toen de prijs van mazout een nieuwe recordhoogte bereikte, is de prijs blijven dalen. De vraag is dan ook of hij tegen het einde van het jaar weer onder de grens van één euro zal zakken. Het is echter niet eenvoudig om de evolutie van de mazoutprijs te voorspellen omdat we met verschillende parameters rekening moeten houden.

De belangrijkste factor is de prijs van een vat olie. De afgelopen weken kende die prijs een grillig verloop als gevolg van verschillende factoren die het evenwicht tussen vraag en aanbod in de wereld beïnvloeden:

 • de gezondheidssituatie in China: de afgelopen weken zijn in China nieuwe gevallen van het coronavirus ontdekt, wat tot nieuwe lockdowns heeft geleid. De Chinese economie vertraagt en als een van de belangrijkste importeurs van aardolie daalt de wereldwijde vraag mee;
 • de beperkte vraag in de VS: het doembeeld van een recessie duikt nog steeds op in de VS, wat ook leidt tot een daling van de vraag naar geraffineerde producten, en dus naar olie;
 • prijsplafonds voor Russische olieproducten: om de inkomsten uit de uitvoer van Russische olieproducten te beperken, hebben de Europese Unie en de G7 besloten een prijsplafond in te stellen voor producten uit Rusland.

Bovendien komt de OPEC (Organisatie van olie-exporterende landen) binnenkort opnieuw samen. Tijdens haar laatste vergaderingen had de organisatie reeds drastische verminderingen van het aantal geproduceerde vaten aangekondigd. Het zou dan ook geen verrassing zijn als de organisatie na de volgende vergadering verdere verlagingen aankondigt om de prijzen op niveau te houden.

We raden u aan om regelmatig de evolutie van de mazoutprijs te volgen. U kunt namelijk een mooi bedrag besparen door op het beste moment te bestellen.

Profiteer van de laagste prijs

Mazoutonline wil u altijd de best mogelijke prijs geven. Via onze prijsvergelijker vindt u altijd een lokale leverancier die u verschillende voordelen biedt: reactiviteit, snelle levering, enz.

Onze partners staan altijd voor u klaar om u te helpen de beste beslissing voor u en uw installatie te nemen.

Lees ook:

Wanneer was stookolie dit jaar het goedkoopst?

Minder vaak stookolie bestellen met Mazout Ultra

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Facturatie adres :
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.