Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De huisbrandolieprijs in België daalt opnieuw

17 mei 2021
Na een sterke stijging gedurende de afgelopen week is de huisbrandolieprijs in België deze week weer gezakt onder de grens van 60 eurocent per liter.
De huisbrandolieprijs in België daalt opnieuw

De huisbrandolieprijs in België is vandaag vastgelegd op 0,5972 euro per liter als u ten minste 2000 liter brandstof bestelt, en op 0,6267 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid koopt. Een mazoutlevering van 2000 liter kost deze maandag dus 1194,40 euro.

De huisbrandolieprijs in België is lager dan vorige week

Sinds het begin van de maand mei heeft de huisbrandolieprijs een hobbelig parcours afgelegd.

De eerste dag van deze maand betaalde u 0,5930 euro per liter voor een bestelling van minimaal 2000 liter. Vier dagen later was de prijs gezakt naar 0,5863 euro per liter. Vervolgens steeg de prijs opmerkelijk om op 7 mei te pieken op 0,6089 euro per liter, het hoogste niveau sinds 25 februari 2020, voor de uitbraak van de coronacrisis in België.

De voorbije tien dagen vertoont de mazoutprijs opnieuw een dalende trend. Deze maandag is een bestelling van 2000 liter huisbrandolie 23,40 euro goedkoper dan op 7 mei.

De huisbrandolieprijs in België is duurder dan afgelopen maand en jaar

De huisbrandolieprijs in België is vandaag hoger dan afgelopen maand (0,5863 euro per liter). Op 17 april was een mazoutaankoop van 2000 liter in totaal 21,80 euro goedkoper dan vandaag.

In vergelijking met het afgelopen jaar is het verschil nog groter. Een jaar geleden was de huisbrandolieprijs nog een stuk lager door de daling van de wereldwijde olievraag. Die was sterk gedaald vanwege de verschillende lockdownmaatregelen in tal van landen wereldwijd. Een bestelling van 2000 liter kostte toen 712,60 euro, ofwel 481,80 euro minder dan vandaag.

Goed om te weten

Elke dag kunt u dankzij Mazoutonline profiteren van de beste mazoutprijs in België. Het platform geeft u de mogelijkheid om de tarieven van de verschillende leveranciers en hun aangeboden diensten eenvoudig te vergelijken. Zo kunt u kiezen voor de leverancier die het best aan uw verwachtingen voldoet.

De olieprijzen stagneren

De huisbrandolieprijs in België is sterk afhankelijk van de waardering van de olieprijs op de wereldwijde markt. Die olieprijs laat de prijs van de eindproducten, zoals huisbrandolie, stijgen of dalen.

De economische heropflakkering heeft ervoor gezorgd dat de olieprijs de afgelopen maanden opnieuw gestegen is. Afgelopen jaar was die prijs als een kaartenhuisje in mekaar gezakt. De wereldwijde olievraag is echter nog ver verwijderd van het niveau van voor de pandemie, waardoor de prijs van het zwarte goud nog geen hoge toppen scheert.

Lees ook:

De beslissingen van de OPEC beïnvloeden uw mazoutbestelling

Hoe evolueerde de mazoutprijs in het 1e kwartaal van 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.