Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De huidige stookolieprijs ontleed door Mazoutonline

De huidige stookolie in België kost nu 0,6349 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter. Dat bedrag is sedert verleden week ongewijzigd gebleven.
huidige stookolieprijs

De prijs voor stookolie is de voorbije tien dagen niet veranderd. Hij bedraagt nog altijd 0,6349 euro per liter, althans als u een bestelling plaatst van niet minder dan 2.000 liter.

De huidige stookolieprijs ligt hoger dan die van verleden jaar

Uitgaande van de huidige stookolieprijs die door de Belgische regering wordt vastgelegd, betaalt de consument 1.269,80 euro voor een aankoop van 2.000 liter, of 29,20 euro meer dan op 1 januari van dit jaar.

Als we terugblikken op de stookolieprijzen die verleden jaar gangbaar waren, is het verschil nog veel groter. In januari 2016 kostte eenzelfde levering stookolie effectief ongeveer 100 euro minder dan vandaag.

Profiteer van de beste stookolieprijs op Mazoutonline

De stookolieleveranciers die zich hebben geregistreerd op Mazoutonline stellen u doorgaans echter wel een tarief voor dat aantrekkelijker is dan het officiële tarief. Als u bijvoorbeeld vandaag bestelt, dan kunt u gemiddeld rekenen op een korting van dertig euro bij een levering van 2.000 liter als u een beroep doet op een verdeler die actief is op het platform.

Neem gerust de tijd om de aanbiedingen van de verschillende verdelers uit uw streek te vergelijken: u kunt mooie besparingen doen.

De huidige stookolieprijs wordt bepaald door de oliekoersen



De huidige stookolie wordt aangestuurd door de stijging die de olieprijzen al enkele weken ondergaan. Tijdens de eerste twee weken van dit jaar is de Brent uit de Noordzee, de referentie voor de bepaling van de stookolieprijs in België, met nagenoeg 3% gestegen en opgeklommen naar 70 dollar per vat. De Brent heeft in meer dan drie jaar niet meer zo’n hoog peil bereikt.

De prijzen van het zwarte goud worden geschraagd door de spanningen in Iran, door een daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden en door de productiebevriezing die de OPEC heeft beslist en die, zoals voorzien, minstens tot het einde van dit jaar zal duren.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y