Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Bestel deze week goedkopere mazout

22 maart 2021
Wilt u profiteren van de goedkopere mazoutprijs? Wees er dan snel bij want de mazoutprijs kent momenteel een daling!
Bestel deze week goedkopere mazout

Sinds de maand november stijgt de mazoutprijs week na week. Toch is er goed nieuws: deze maandag is de mazoutprijs weer goedkoper geworden. Nadat de prijs halfweg maart de kaap van 60 eurocent per liter overschreed, is hij de afgelopen week weer gezakt.

De goedkoopste mazoutprijs sinds 5 maart

Maandag 22 maart 2021 klokte de officiële mazoutprijs af op 0,5724 euro per liter voor een aankoop van minstens 2000 liter. Dat is de goedkoopste prijs sinds 5 maart.

Ter vergelijking: twee weken geleden telde u nog 0,5874 euro per liter neer. Als u op dat moment 2000 liter mazout had besteld, moest u 30 euro meer ophoesten dan vandaag. Afgelopen maandag bedroeg de prijs 0,5989 euro liter. Een mazoutaankoop van 2000 liter kostte toen 1197,80 euro, ofwel 53 euro meer dan vandaag.

Goed om te weten

Een dergelijke scherpe prijsdaling dateert al van september 2020. De afgelopen vijf maanden zagen we in het weekverloop een stijgende trend. De mazoutprijs bevindt zich vandaag op hetzelfde niveau als die van maart 2020, toen de pandemie nog uit haar voegen moest barsten.

Dalende olieprijzen zorgen voor goedkopere mazout

Waarom is de mazoutprijs vandaag weer een stuk voordeliger? Om die vraag te beantwoorden, moeten we de noteringen voor aardolie bekijken.

Hoewel de prijs van het zwarte goud sinds de maand november is blijven stijgen, heeft hij de afgelopen tien dagen toch een flinke knauw gekregen. Op 11 maart kostte een vat Brent-olie meer dan 71 dollar. Vandaag is de prijs teruggevallen tot 64 dollar, een daling met meer dan 9%.

De verwachtingen over een economische heropflakkering hebben de aardolieprijzen de afgelopen maanden een boost gegeven. Vandaag lijken er weer enkele donkere wolken aan de horizon te verschijnen. De bezorgdheid rond het vaccin van AstraZeneca en de mogelijke bijwerkingen ervan hebben de vaccinatiecampagnes in verschillende landen in Europa vertraagd. Parallel hieraan werden nieuwe lockdowns afgekondigd, met name in Frankrijk en Italië. Investeerders vrezen dat die twee elementen de olievraag zullen beïnvloeden. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) heeft bovendien verkondigd dat het twee jaar zou kunnen duren vooraleer de aardolieprijs terug op het niveau van voor de gezondheidscrisis komt.

Lees ook:

3 tips om uw stookolie tegen de beste prijs te bestellen

Vind de goedkoopste mazoutleverancier

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.