Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Huisbrandolie, een energie die alsmaar schoner wordt

04 mei 2016
Dankzij onderzoek is huisbrandolie milieuvriendelijker en minder vervuilend geworden.

Huisbrandolie wordt vandaag beschouwd als een schone energie dankzij de continue verbetering van het product en van de verbrandingsgerelateerde technologieën.

De hoogrendementsketels van vandaag verbruiken veel minder huisbrandolie dan in het verleden. Meer nog, wanneer ze optimaal zijn afgesteld helpen ze de uitstoot van de meest vervuilende stoffen te vermijden.

Huisbrandolie, een hoogkwalitatief product

Op het vlak van de fossiele brandstoffen staat het onderzoek nooit stil. De hoogkwalitatieve huisbrandolie die we vandaag op de markt vinden, is het resultaat van vele jaren ontwikkeling in het laboratorium. In een maatschappij waar er steeds meer aandacht wordt besteed aan het milieu, is het inderdaad belangrijk een alsmaar minder vervuilende huisbrandolie te kunnen aanbieden, die tegelijk een hoger rendement heeft.

Sinds 1 januari 2016 is er een belangrijke evolutie ingetreden: het zwavelgehalte van huisbrandolie werd herleid naar 50 ppm (deeltjes per miljoen), vergeleken met 1.000 ppm voorheen. Op die manier waken de producenten erover dat hun uitstoot van zwaveldioxide (S02), de belangrijkste vervuilende stof in de atmosfeer afkomstig van de verbranding van mazout, drastisch vermindert.

Performant en milieuvriendelijk materieel

De mazoutketels van de nieuwe generatie zijn alsmaar meer geperfectioneerd. Vandaag slagen ze erin het warmtevermogen van mazout bijna volledig om te zetten in nuttige energie, zonder verlies.

Sinds het najaar 2015 beschikken de nieuwe verwarmingstoestellen bovendien over een energielabel. Die ketels stoten alsmaar minder koolstofdioxide uit (CO2), de grote boosdoener in het broeikasgasverhaal.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y