Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Brussels Gewest: welke regelgeving geldt er voor stookolietanks?

18 januari 2017
In België verschilt de regelgeving in verband met stookolietanks van gewest tot gewest. Vandaag lichten we de Brusselse regelgeving toe.
Reglementering inzake stookolietanks

We zagen het de voorbije weken al, zowel in het Vlaamse als het Waalse Gewest zijn de stookolietanks onderworpen aan zeer nauwkeurige wettelijke bepalingen volgens de inhoud en de installatie ervan.

In het Brussels Gewest is er echter geen enkele verplichting van kracht wanneer het gaat over de installatie of de controle van bovengrondse of ondergrondse, kleine, middelgrote of grote stookolietanks.

Een milieuvergunning voor bepaalde stookolietanks

In het Brussels Gewest kan in bepaalde gevallen alleen een milieuvergunning worden gevraagd. De bovengrondse tanks en de tanks met een inhoud tussen 3.000 en 10.000 liter, alsook de ondergrondse tanks met een inhoud van minder dan 10.000 liter zijn onderworpen aan een milieuvergunning van klasse 3.

Om die vergunning te krijgen moet de stookolietank gewoon worden aangegeven bij het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente. De bevestiging van die aangifte moet vervolgens 15 dagen lang op de tank worden aangebracht, op een manier die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Vanaf dan mag de tank in gebruik worden genomen.

De stookolietanks met een inhoud van meer dan 10.000 liter zijn onderworpen aan specifieke wetten

Tanks met een inhoud van meer dan 10.000 liter vergen dan weer een milieuvergunning van klasse 2 of 1. Bovenop de verplichte aangifte bij de gemeente, kunnen er bijkomende en bijzondere vereisten gelden om voluit de veiligheid van uw tank te waarborgen.

Om de wetgeving inzake de stookolietanks in het Vlaamse of het Waalse Gewest te kennen, raadpleegt u best onze speciale rubriek over de installatie van een stookolietank op de website van Informazout.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y