Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Minder mazout kopen door uw ketel te vervangen

24 juni 2020
Wist u dat u een beter rendement kunt genieten en dus minder mazout hoeft te kopen door een stookketel van de jongste generatie te plaatsten? Een woordje uitleg.
Minder mazout kopen door uw ketel te vervangen

Wordt uw stookketel een dagje ouder? Valt hij soms uit, schakelt hij regelmatig naar de veiligheidsstand of verbruikt hij veel stookolie? Dan is het tijd om aan vervanging te denken!

Nieuwe stookketel: tot 30% minder mazout kopen

Dankzij onderzoek en ontwikkeling zijn de stookolieketels de jongste jaren sterk geëvolueerd. Ze zijn tegenwoordig een stuk efficiënter dan wat vroeger in onze woningen werd geïnstalleerd. Een stookolieketel die meer dan 20 jaar oud is, verbruikt op die manier gemiddeld 30% meer dan een toestel van de jongste generatie. Voor een nieuwe stookketel kiezen, betekent dus heel veel mazout die u in de toekomst niét hoeft te kopen.

Condensatieketels zijn momenteel de norm op de markt. Ze recupereren de warmte die afkomstig is van de verbrandingsgassen van de stookolie. Zo kan nagenoeg de volledige calorische waarde van de stookolie benut worden. Een condensatieketel kan op die manier een rendement van 98% halen.

Minder mazout kopen door naar de labels te kijken

Om u wegwijs te maken bij uw aankoop kunnen we u alleen maar aanbevelen u te laten adviseren door een iemand van het vak en te kijken naar het energielabel waarover de stookolieketels beschikken. De energiezuinigste – dat zijn dus degene waarmee u op lange termijn het minste mazout moet kopen – dragen het label A.

Goed om te weten

Een nieuwe stookketel is efficiënter maar ook schoner. Daarmee wordt de uitstoot van CO2 door de verbranding van stookolie aanzienlijk verminderd.

Uw stookketel nog deze zomer vervangen

Uw stookolieketel in de loop van de zomer vervangen heeft tal van voordelen:

 • de installateurs hebben het minder druk dan in de winter en in de herfst, want dan moeten ze vaak uitrukken om defecte ketels te herstellen maar ook voor het onderhoud van stookketels;
 • tijdens het zomerseizoen is de stookbehoefte in uw woning veel kleiner of zelfs onbestaande. U kunt het dus makkelijker zonder verwarming stellen terwijl uw stookolieketel wordt vervangen;
 • door uw ketel nu te vervangen, zult u ten slotte meteen energie besparen zodra de eerste koude van het najaar eraan komt!

Om minder mazout te kopen is vervanging niet altijd verplicht

Als uw stookolieketel al een jaar of vijftien oud is maar nog uitstekend werkt, kunt u nog wat wachten vooraleer hem te vervangen. Niettemin kunt u de werking ervan optimaliseren door:

Als uw stookolieketel zijn beste tijd gehad heeft, zit er niets anders op dan hem te vervangen. Maar hoewel de aanschaf van een nieuwe stookolieketel een niet te verwaarlozen hap uit uw budget is, zal hij snel afgeschreven zijn dankzij de mazout die u daarna niet meer hoeft te kopen.

Lees ook:

Een beter inzicht in de werking van een stookolieketel

3 gewoonten waardoor u minder stookolie moet kopen

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.