Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Het veiligheidsprotocol voor de levering van stookolie naleven

21 februari 2018
Om u te kunnen beleveren in de beste omstandigheden, volgen de leveranciers van Mazoutonline de veiligheidsnormen in verband met het vervoer van stookolie strikt op.
stookolie

Dag na dag doorkruisen de leveranciers van stookolie ons landje om uw tank te vullen met de brandstof die ervoor zorgt dat het altijd lekker warm is in huis. Het vervoer en de overslag van stookolie zijn nu eenmaal onontbeerlijk en worden onderworpen aan een strenge regelgeving die moet bijdragen aan ieders veiligheid.

Het vervoer van stookolie is onderworpen aan de wet

Het vervoer van “gevaarlijke” goederen, waartoe ook stookolie behoort – stookolie is immers een product dat voortvloeit uit de raffinage van aardolie – valt onder de ADR-regelgeving. ADR staat voor ‘Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route’ of Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Dat verdrag bepaalt de normen die gelden voor de etikettering van de voertuigen en van het transportmaterieel, met andere woorden de bouw en de uitrusting van de tankwagens. Ook de verrichtingen voor het laden en lossen worden er heel nauwkeuring in bepaald.

Opleidingen om veilig met stookolie om te gaan

In die context moet elke trucker die stookolie vervoert houder zijn van een rijbewijs voor vrachtwagens, maar ook van een ADR-vergunning. Die vergunning moet om de vijf jaar worden vernieuwd.

Alle leveranciers van stookolie die actief zijn op dit platform moeten ook een specifieke opleiding volgen rond de veiligheid inzake de toegang tot de installaties en de regionale depots van Mazoutonline. Die opleiding moet om de twee jaar worden hernieuwd.

Stookolie, een veilige brandstof

Stookolie mag dan onderworpen zijn aan strenge regelgevingen, het is en blijft de meest veilige verwarmingsbrandstof voor uw woning.

Inderdaad: stookolie is niet ontvlambaar bij kamertemperatuur. Ze ontvlamt maar vanaf 55 °C. Parallel hiermee produceert de verbranding van stookolie maar zeer weinig CO. Als uw verwarmingsketel goed is onderhouden en uw woning goed is verlucht, is het risico op intoxicatie door koolstofmonoxide dus zeer gering.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y