Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Een hybride verwarmingsketel: een combinatie van stookolie en hernieuwbare energie

08 februari 2017
Met hybride toestellen kan men een fossiele brandstof (aardgas of stookolie) combineren met een hernieuwbare energie.
Een hybride verwarmingsketel op stookolie en hernieuwbare energie

Binnenkort is het weer Batibouw en misschien bent u wel op zoek naar een nieuw verwarmingssysteem. Voor welke brandstof opteert u best? Welke oplossing past het best bij uw woning en bij uw behoeften? Het is geen sinecure om uit het ruime aanbod van verwarmingsopties de meest adequate oplossing te vinden. Wanneer u op zoek bent naar het ideale systeem, moet u misschien ook eens denken aan een hybride verwarmingsketel, die stookolie koppelt aan groene energie.

Stookolie of hernieuwbare energie: de hybride verwarmingsketel kiest

Zoals u uit de naam kunt afleiden, maakt een hybride verwarmingsketel een mix mogelijk van twee verschillende energiebronnen: een zogenaamd klassieke en een hernieuwbare energie. Doorgaans combineert het toestel een verwarming op stookolie of aardgas met een warmtepomp.

De beide energietypes kunnen zowel afzonderlijk als samen functioneren. De gemengde verwarmingsketel is voorzien van een intelligent systeem dat continu de meest zuinige energiebron aanspreekt. Het toestel houdt rekening met enerzijds de efficiëntie van de warmtepomp en de prijs voor elektriciteit en anderzijds met de prestatie van de stookolieketel en de stookolieprijs. Wanneer de buitentemperatuur het toelaat, levert de warmtepomp de warmte die de woning vraagt. De stookolie neemt over zodra de warmtepomp er niet meer in slaagt de warmtebehoeften in te vullen.

Het belang van een hybride toestel met stookolie

De voordelen van een hybride installatie zijn legio. De installatie mag dan in aankoop duurder zijn dan een klassieke verwarmingsketel, er worden premies toegekend. In België varieert het bedrag van de premies volgens de gewesten.

De hybride toestellen met stookolie garanderen de bewoners het hele jaar door een optimaal comfort, zowel in termen van verwarming als van sanitair water. Bovendien kunt u de CO2-uitstoot en de energiefactuur verlagen. Vergeleken met een ketel van de oude generatie, biedt een gemengd toestel de mogelijkheid om tot 40% te besparen op de energie en dus minder stookolie te bestellen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y